Varaždin od novca za promociju Špancirfesta kupio odvlaživače zraka za Slovence

Foto: Grad Varaždin/Borut Zivulovic/PIXSELL/F.A. BOBO

Grad Varaždin preusmjerio je novce namijenjene promociji Špancirfesta u Ljubljani kako bi kupio profesionalne odvlaživače zraka kao pomoć stradalim područjima od katastrofalnih poplava u Sloveniji.

Iako je Turistička zajednica grada Varaždina već imala dogovoren termin predstavljanja Špancirfesta u centru Ljubljane, to je predstavljanje otkazano u znak solidarnosti i pijeteta prema svima koji su nastradali u toj elementarnoj nepogodi. Umjesto promocije Špancirfesta, gradonačelnik Neven Bosilj donio je zaključak kojim su se dodatnim sredstvima iz pričuve kupila 3 profesionalna odvlaživača zraka, javljaju iz Grada.

Dva su donirana Gasilskoj zvezi Celja kao prijateljskom savezu s Gradskom vatrogasnom zajednicom grada Varaždina, a treći je doniran Prostovoljnem gasilskem društvu u mjestu Nazarje koje je jedno od teže stradalih naselja u tom dijelu Slovenije. Donaciju su uručili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Tomislav Bogović i predsjednik DVD-a Varaždin Radovan Martinec.

Gradonačelnik Celja Matija Kovač dočekao je delegaciju grada Varaždina i zahvalio na donaciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.