Vampirici Olji sudi se za gospodarski kriminal, tereti je se za milijunske štete

Foto: Instagram

VAMPIRICA OLJA, pravim imenom Olja Einfalt Mihovilović, jučer je na Županijskom sudu u Splitu ponovila kako se ne osjeća krivom po šest točaka optužnice. 

Protiv nje i njenog supruga Marka Mihovilovića, koji je u međuvremenu preminuo, državno je odvjetništvo podiglo optužbu za gospodarski kriminal još 2014. godine. Svjedok iz Njemačke, direktor jedne od firmi koje se tereti u optužnici, trebao je jučer doći na ispitivanje, no nije se pojavio. Bit će pozvan još jednom u svibnju, a ako ne dođe, suđenje će se zaključiti čitanjem iskaza i uzimanjem obrane okrivljene. 

Naime, Olja je zajedno sa svojim mužem bila vlasnica propalog lanca dućana odjeće Skandal. Tereti je se da je kao članica uprave uzimala novac iz blagajne društva te su pritom zadržali više od milijun kuna. Navodno je oštetila i državni proračun za 67 tisuća kuna jer je u poslovnim knjigama društva prikazan primitak od 195 tisuća kuna za isporuke robe koje se nisu dogodile. 

U daljnjim je se točkama optužnice tereti za još gotovo pola milijuna kuna štete u državnom proračunu te čak 11.6 milijuna kuna umanjene stečajne mase i štete vjerovnicima. 

Tereti je se i za štetu društvu Mercator-H u iznosu od 2.3 milijuna kuna za neplaćenu zakupninu poslovnih prostora u Splitu, Zadru i Puli, piše Dalmatinski portal

Inače, Olju je šira javnost upoznala zahvaljujući njenim nastupima u emisijama Večera za 5 i Ljubav je na selu, u kojima se predstavila kao vampirica rođena u 14. stoljeću. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.