Umirovljenik Milan opet donirao opatijskoj bolnici, uplatio im 100 tisuća kuna

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

MILAN GROZIĆ iz Vranje, koji je početkom godine iz vlastite ušteđevine donirao po 200 tisuća kuna istarskim zdravstvenim ustanovama, odlučio je još jednom pomoći opatijskoj bolnici.

Na račun opatijske Thalassotherapije ovaj umirovljenik uplatio je 100 tisuća kuna koje će, prema riječima ravnatelja opatijske bolnice prof. dr. Viktora Peršića, biti utrošene za uređenje prostora Dermatologije i Neurologije koji su nedavno otvoreni u ovoj ustanovi, piše Novi list.

"Kad je riječ o donaciji gospodina Grozića, mislim da bi fokus trebao biti na njegovoj gesti. Naime, on je našoj ustanovi donirao 300 tisuća kuna vlastite ušteđevine i taj nas se potez osobito dojmio jer se ne radi o tvrtki, već o privatnoj osobi koja je taj novac sama zaradila i uštedjela. Uz veliku zahvalnost mogu reći da će gospodin Grozić imati posebno mjesto na obilježavanju 65. godišnjice naše ustanove koja će biti održana 30. rujna", rekao je Peršić.

"Znam da im nije lako"

"Znam da im nije lako i da zdravstvu uvijek nedostaje sredstava. S obzirom na to da imam još jednu mogućnost u svojoj ušteđevini, ja sam je doznačio opatijskoj bolnici. Usluge Thalassotherapije koriste i stanovnici Istarske županije i mojeg sela Vranja u kojem živim", rekao je 80-godišnji Grozić o svojoj donaciji.

Veći dio radnog vijeka proveo je na upravljačkim funkcijama.

"U Brodomaterijalu, čiji sam bio stipendist, radio sam godinu i pol, a potom sam prešao u Sava osiguranje, kasnije Triglav osiguranje, iz kojeg sam na kraju otišao u mirovnu. Bio sam član uprave HNK Rijeka, predsjednik njezinog Nadzornog odbora i predsjednik povjerenstva za financije", pojasnio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.