Tužio lanac supermarketa jer su ga prevarili za 4 lipe, evo kako je prošlo

Ilustracija: Instagram

KINEZ je nedavno tužio lanac supermarketa nakon što je navodno prevaren za 0,4 yuana (4 lipe) jer je blagajnik zaokružio iznos.

Tužitelj, imenovan samo kao Xiao, rekao je na sudu da je nakon kupovine u podružnici Yonghui Superstoresa i plaćanja 55 juana (54,20 kuna) za namirnice u vrijednosti od 54,76 juana (53,97 kuna), dobio samo 0,20 juana kao povrat, umjesto 0,24 yuana.

Nije mu zaista trebalo tih 4 lipe, no smatrao je kako je sistem zaokruživanja u supermarketu varanje, pa ih je odlučio tužiti kako bi skrenuo pozornost na tu praksu, nadajući se da će se nešto promijeniti.

"Ilegalni su mi uzeli 0,04 yuana", rekao je Xiao u kratkom intervjuu za Pear Video. "Podnošenjem tužbe htio sam samo da vrate 0,04 juana koji bi trebali biti moji. Samo sam htio reći ne poslovnoj nezakonitoj praksi i nerazumnim pravilima. Provođenjem tužbe ovo je pitanje priznato na pravnoj razini i nadamo se da privlači pažnju društva." 

Kako je Xiao donio račun koji je jasno pokazao da je prevaren kao dokaz, branitelj Yonghui Superstoresa nije imao izbora nego prihvatiti pogrešku svog klijenta i ispričati se i tužitelju i široj javnosti, piše Oddity Central.

"Metoda zaokruživanja ostatka ne poštuje prava potrošača u potpunosti i uzrokuje im neugodnosti", rekao je odvjetnik. "Vezano za to, ispričavamo se ponovo gospodinu Xiaou i široj javnosti."

Sutkinja je odredila lancu da vrati Xiaou njegovih 0,04 yuana, kao i da plati 50 yuana troškova suda. To se može činiti beznačajnim, ali tužitelj je zapravo postigao svoj cilj, s obzirom na to da su vijesti o njegovom neobičnom slučaju postale viralne na društvenim mrežama, a on je dobio veliku podršku javnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.