Tarik i Lejla prošetali crvenim tepihom Sarajevo film festivala

CRVENIM tepihom Sarajevo film festivala prošetao je Tarik Filipović koji je u pratnji svoje supruge Lejle došao na premijeru svog filma "Storm" ("Oluja"). U sklopu Open Air programa sarajevskog festivala, film istaknutog njemačkog autora Hansa Christiana-Schmida prikazan je u otvorenom kinu "Metalac".

U filmu koji se bavi Haškim tribunalom uz Tarika Filipovića glumi i sjajna novozelandska glumica Kerry Fox koju pamtimo po ulogama u filmovima kao što su "Intimacy", "Shallow grave", "Welcome to Sarajevo" te "An angel at my table".

Film o srpskom generalu koji je nepravedno dobio malu zatvorsku kaznu za ratne zločine

Radnja filma prati uhićenje i suđenje srpskom generalu optuženom za ratne zločine počinjene tijekom rata u Bosni i Hercegovini, koji nepravedno dobiva malu zatvorsku kaznu.

Svjetska premijera filma "Oluja", održana je na na 59. Berlinaleu gdje je dobio odlične kritike te priznanje "Amnesty International" Saveza njemačkih art-kina i čitatelja lista Berliner Morgenpost za za najbolji film.

U ponedjeljak premijera hrvatskog filma "Crnci"

Hrvatski film "Crnci" autora Gorana Devića i Zvonimira Jurića u kojem glavnu ulogu tumači Ivo Gregurević, biti će prikazan u ponedjeljak u okviru natjecateljskog programa sarajevskog festivala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.