Status mlade Zagrepčanke pokazuje koliko opasan koronavirus može biti

Foto: Instagram

DRUŠTVENIM mrežama širi se poruka mlade Zagrepčanke Adele Klobučar koja je otkrila kako pandemija koronavirusa izgleda iz pozicije nekog tko se bori s teškom bolešću.

Adeli je teška bolest dijagnosticirana na 27. rođendan, a njen apel poruka je svima koji umanjuju opasnost od virusa jer su inače potpuno zdravi.

"Ostani kod kuće. Molim te. Sjedim u bolnici i čekam kemoterapiju. Kad bi barem znao koliko nas ima koji sada gotovo da nemamo imunitet. Ostani kod kuće. Nikad nije bilo lakše nekome spasiti život. Doslovno. Hvala", poručila je Adela, čiji apel prenosimo uz njeno dopuštenje.

Tijekom vikenda na društvenim se mrežama proširila priča liječnice u izvanbolničkoj hitnoj službi i blogerice Ive Vuletić.

"Jučer u ambulantu ulazi stariji čovjek s maskom. Došao je po recept za jedan simptomatski lijek protiv proljeva koji mu je propisao onkolog. On je u trenutno procesu KEMOTERAPIJE. Leukociti su mu vjerojatno oko 1. (čitaj: imuniteta nema)

Moje pitanje je naravno bilo zna li što se događa oko njega i da je najrizičnija skupina za zarazu te zašto nije poslao nekog drugog da mu podigne lijek u ljekarni. Pomalo bijesna, razočarana, u nevjerici... On kaže da nema nikog svog, a susjedi mu sigurno ne bi otišli jer su u panici.

Ljudi dragi, kao liječnica VAS MOLIM da u ovoj gunguli ne zaboravite one male, ugrožene, slabe i nemoćne. Nema smisla da oni sada hodaju po čekaonicama, ljekarnama i trgovinama. Po zgradama i susjedstvu ostavite svoj broj uz poruku da ćete im otići u trgovinu ili ljekarnu. Zaštitimo najslabije. Ne okrećite glavu!

Ovim putem apeliram i na kolege ‘blogere’ i sve ostale s bilo kakvim medijskim utjecajem da podrže medicinsko osoblje te da svim kanalima poruče narodu da #ostanedoma i pomogne ugroženima. Treba nam pomoć, sami ne možemo", poručila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.