Srpski pjevač tvrdi: Zdravko Čolić je sedamdesetih radio za Udbu

Foto: Index/Karavan

SRPSKI pjevač Vlado Georgiev danas je gostujući u programu jednog beogradskog radija izjavio kako je Zdravko Čolić sedamdesetih i osamdesetih radio za Udbu. Pjevač je komentirao tekst Čoline pjesme "Pisat ću joj pisma duga" i izjavio:

"Dok se Čola držao ozbiljnih suradnika, imao je dobre pjesme. Nabrajao je sve gradove u pjesmama, i to potvrđuje da je bio pod kontrolom službe državne sigurnosti. Nije bilo moguće tada biti zvijezda i napuniti Marakanu a da nisi otpjevao "Druže Tito, mi ti se kunemo", otkrio je Georgiev i podgrijao ono što se u srpskim medijima odavno šuška.
 
Kurir piše da je Izjava Georgieva samo potvrda onoga što je rekao izvjesni Živan Velisavljević, dugogodišnji radnik Udbe.  On je, naime, svjedočio da ga je sedamdesetih odabrao Titov suradnik Stane Dolanc da vodi akciju "Miljacka", čiji je cilj bio kontrola mladih ljudi pomoću rock glazbe.
Prvi koji je, kako tvrdi Velisavljević, pristao da glazbom mlade pretvori u bezopasne "klaune bez jasne revolucionarne ideje" bio Goran Bregović.  Međutim, po njegovoj tvrdnji, Udba je imala jasan cilj - da "angažira" i Zdravka Čolića.
 
 
"Čolić je bio izuzetno talentiran izvođač i njega nismo mogli regrutirati tek tako.  Ipak, kad je uhićen u Ohridu zbog trgovine devizama, obišao sam ga u zatvoru u Ohridu i dogovorili smo se za 15 minuta o suradnji", rekao je bivši udbaš.
 
Ove tvrdnje naljutile su dio Čolinih fanova, dok se ostatak samo slatko nasmijao. Zdravko Čolić je odbio komentirati izjavu kolege.
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.