Španjolac Sergio oduševio žiri MasterChefa: "Kako nas je izuo iz cipela"

Foto: Press

U četvrtoj audicijskoj epizodi MasterChefa zavladali su okusi i emocije. Kandidati su svojim kuhanjem, ali i osobnim pričama osvojili žiri. Svaki od njih donio je nešto jedinstveno na stol, a neki su se posebno istaknuli.

Ivo Kežić (25) iz Dalmacije pripremio je lubina s kremom od špinata i fileom krumpira, a njegova vještina filetiranja ribe impresionirala je žiri. "Neka sam i ovo čuo - file krumpira", komentirao je chef Stjepan Vukadin, nakon što je Ivo prezentirao što će pripremiti za prilog. Ivo je objasnio svoju tehniku: "Kod filetiranja zarežem ribu kod peraja i slomim joj kralješnicu kod glave jer tim potezom ne moram čistiti utrobu."

Iako je pokušao zadiviti tvrdnjom da je riba iz slobodnog ulova, priznao je da to nije istina, što je razočaralo Gorana. Unatoč tome, jelo je bilo dovoljno ukusno da mu osigura pregaču, a Stjepan je bio posebno zadovoljan njegovom tehnikom. "Dobio sam šansu i vjerujem u sebe i svoje znanje", istaknuo je Ivo na kraju.

Španjolac oduševio žiri

Marija Benjak (63) iz Nedelišća donijela je na stol puricu s domaćim mlincima, tradicionalno međimursko jelo, koje je pripremila na moderniji način. S dva 'da', Marija je dobila pregaču i time ostvarila san da dokaže sebi i drugima svoju vrijednost. "Ja prolazim MasterChef audiciju! Pregačom dokazujem sebi i drugima da ipak nešto vrijedim", izjavila je Marija s osmijehom.

Sergio David Varela Ramirez (34), Španjolac koji već deset godina živi u Hrvatskoj, oduševio je žiri finim španjolskim okusima. Njegovo jelo bilo je toliko impresivno da je Mario dva puta kušao njegovu hranu, a Stjepan je rekao: "Jelo me se toliko dojmilo da sam pomislio da odavno nisam probao bolje jelo, ne samo u MasterChefu nego i općenito."

Mario je dodao kako su ga okusi podsjetili na hranu koju je jeo u Španjolskoj. Sergio je s tri 'da' osigurao svoju pregaču, dok je Goran s divljenjem rekao: "Kako nas je izuo iz cipela."

Ana Benić, farmaceutska tehničarka iz Karlovca, predstavila je roladu od sira s estragonom koja je također oduševila žiri. "Tradicija se prenosi s koljena na koljeno. Kako sam ja učila od svoje bake i mame, tako želim da moja djeca uče od mene", istaknula je Ana, dodavši da najviše voli slastice.

Mario je bio oduševljen: "Kompletno mi se sve svidjelo. Biskvit je bio mekan i topio se u ustima", a sva tri člana žirija pohitala su pojesti ostatak rolade nakon što je Ana izašla iz kuhinje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.