Smijala se Vučiću, družila s Todorićevom kćeri, a prema kolegama je bahata i u eteru

Foto: Instagram

VODITELJICA i urednica emisije Uranak na TV K1 Jovana Joksimović postala je jučer vijest na cijelom Balkanu zbog izbacivanja iz emisije lidera Pokreta Oslobođenje Mlađana Đorđevića, koji je nazvao Aleksandra Vučića izdajnikom. Joksimović je najprije tvrdila da nije u redu pričati o čovjeku koji nije ovdje, a nakon što joj je Đorđević spomenuo kupnju Tanjuga, koji sad pripada njenom suprugu Željku Joksimoviću, izgubila je živce.

"Jeste dobili priliku da razgovarate na neku temu? Ja vam kažem što je tema, da ste imalo pristojni, znali biste da kada vas netko pozove na neku temu, na tu temu pristanete razgovarati i razgovarate. Kažem vam, ne možete pričati ni o kome da je izdajnik. Kraj priče", rekla je.

Đorđević je želio nastaviti, no ona ga je presjekla: "Sramota bre, ajde... Reklame."

Joksimović je prije dvije godine prekinula suradnju s TV Prvom zbog nesuglasica između produkcije s jedne strane te nje i njenog kolege Srđana Predojevića s druge. Tenzije su trajale neko vrijeme, a na kraju su se počele odražavati na program.

Izvori su medijima pričali da se prije ljetne pauze često događalo da Jovana ne ustane na vrijeme i kasni u emisiju. To je Srđanu počelo smetati pa je kompromis pronađen u tome da jedan dan jutarnji program vodi on, a drugi ona.

Jednom nije na vrijeme došla u studio, a kako nije odgovarala na pozive produkcije, jutarnji program počeo je bez najave voditelja i izmjenjivanjem priloga sve dok se nije pojavila.

Jovana i Srđan imali su i visoke plaće, a novoj vlasničkoj strukturi navodno se nije isplatilo nastaviti suradnju s njima, što je rezultiralo sukobom i njihovim naprasnim odlaskom s televizije.

Iako ovog puta nije dala da se priča o Vučiću, svojedobno mu se smijala u lice kad je rekao da su našli još para.

 

"Ne smijem se stvarno, nego meni ovo zvuči, sada odjednom... Pa odakle nam toliko para, predsjedniče?" pitala je Jovana uz smijeh. "Imamo mi para", zaključio je ozbiljno Vučić. 

Da je bila neugodna prema kolegama, vidjelo se nekoliko puta i u eteru. Kad se mlada novinarka Željka javila u jutarnji program na temu "Zašto smo tužni u ovo doba godine", Jovana ju je dočekala pitanjem: "Jesi li ti depresivna?"

Nakon što joj je odgovorila da nije, Jovana joj je poručila: "Dobro, onda malo više entuzijazma, da objasnimo gledateljima da je lijepo, praznici..."

"Naravno, ali u redu je da se tako osjećaju, ne moraju stalno biti nasmijani", zaključila je Željka. 

Kad je druga kolegica ponovila riječi nadležnih da će rupe na cestama biti sređene "čim snijeg prestane padati", Joksimović ju je dočekala nespremnu.

"Dobro. A što ako stane snijeg za dva mjeseca?" pitala ju je mrtva ozbiljna, na što je nastalo nekoliko sekundi neugodne tišine.

"Pa bit će u međuvremenu zakrpane", pokušala se izvući mlada novinarka.

"Aha. Dobro, važi, hvala Jelena", rekla je sumnjičava Joksimović.

S druge strane bila je neugodna i prema političarima koji su lupali besmislice i bili bezobrazni. Tako je vođu Srpske desnice Mišu Vacića prekinula usred rečenice. "Hvala vam na gostovanju", rekla je ni ne pogledavši ga. "Ništa, eto", tužno je zaključio Vacić.

Vojislav Šešelj prema njoj se postavio seksistički pa ga je brzo srezala.

"Zbunit ću se ako s tim lijepim nogama krenete šetati oko mene, zaboravit ću što sam htio reći. Imate ljubomornog muža, znam dobro", komentirao je on.

"Vodite računa, vi ste već bili optuženi... Imam ljubomornog muža", rekla mu je na što je on odgovorio da se samo našalio. 

Joksimović je 2018. godine u emisiji s gostima komentirala Severinine gole fotografije. 

"Imala sam neugodnosti s vašom televizijom. Voditeljica je u Jutarnjem programu pustila moje gole fotografije, koje su hakirane s mog mobitela. Naša djeca su se igrala zajedno, poznajem i njezina muža, koji pjeva. Jednom prilikom sam mu čak i pisala repertoar za koncert. Dakle, njihovo dijete i moje dijete su se igrali zajedno, mi smo se družili, kao prijatelji, ali nevezano za to, takve stvari se jednostavno ne rade. Pustila je te fotografije u 10 sati ujutro na televiziji. To je bilo strašno", rekla je Severina kasnije jasno aludirajući na Joksimović iako je nije imenovala.

Prije toga su skupa ljetovale na otočiću Smokvici kod zajedničke prijateljice Ive Todorić, s kojom su se Joksimovići i pokumili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.