Poznati Hrvati na izbornim listama: Koga mame saborska plaćica i saborska mirovinica

Foto: Facebook/Instagram/YouTube

IZBORI, to magično vrijeme u kojem se naslušamo svakakvih divota i uživamo u čarobnoj atmosferi obećanja i podilaženja. Iako smo naviknuli da između izbora imamo malo vremena za oporavak, kako je krenulo predizborne kampanje postat će nam svakodnevica, a građanin Hrvatske koji nije bio na nekoj izbornoj listi postat će jedna od onih stvari za koje su svi čuli, ali nitko ne zna nijedan primjer.

Osim što političari pokazuju svoje drugo lice, pa od divljih zvijeri koje se hrane iz proračuna postaju male mace spremne služiti narodu, otkrivaju se i političke ambicije oni koji inače zaziru od politike. Sigurna plaćica od nekoliko tisuća kuna, pa mirovinica, pa brojne povlastice. Jasno je zašto je mnogima politika tako privlačna. Posebice pjevačima i sportašima, koji se inače moraju gotovo boriti za egzistenciju.

Pročešljali smo izborne liste i pronašli nekoliko poznatih imena. Iako je Milan Bandić na dosadašnjim izborima bio prvak po guranju poznatih imena na listu, ove godine nadmašila ga je Sasvim mala stranka, koja više izgleda kao šala grupice poznatih nego kao ozbiljan pokušaj da uđu u Sabor. Ali tko zna.

Robert Tomić Zuber, Vedrana Rudan, Ella Dvornik, Dželo Hadžiselimović i Predrag Bajović imena su koja su zauzela dobar dio liste za prvu izbornu jedinicu. Da ih ima više možda bi se rasporedili po izbornim jedinicama, ovako su se svi natiskali na jedan popis.

Odmah iza njih je Bandić, koji se odlučio za svoje provjerene adute. Tako je na listu za drugu izbornu jedinicu stavio Sandru Perković, u trećoj tu je Zlatko Vitez, a u desetoj Marija Sekelez. Dijasporu bi trebao privući Miroslav Blažević.

Iako nije njegov izbor, na istoj listi za drugu izbornu jedinicu je i BUZ-ova Sandra Petrž, javnosti poznatija kao bivša supruga Danijela Popovića i patologinja iz neuspješne serije Krim Tim 2.

HSP, HČSP, ABH i OS, skraćenice iza kojih stoje pravaške stranke, na drugo mjesto svoje liste stavili su Božidara Alića, a na glumačku pomoć oslanja se i MOST, na čijoj se listi za prvu jedinicu nalazi glumac Siniša Ružić.

Socijalistička radnička partija Hrvatske, odnosno SRP, na svoju je listu za desetu izbornu jedinicu uvrstila Nikolaya Pechalova, dizača utega bugarskog porijekla, osvajača četiri olimpijske medalje i osam naslova svjetskog prvaka. Ovo je treći put zaredom da se kandidira na listi SRP-a, a ovog se puta nalazi na petom mjestu. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.