POJAVILA SE SNIMKA Tarantino branio Polanskog i tvrdio: "13-godišnjakinja je htjela seks s njim"

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON što se pojavila snimka nesreće iz 2002. godine u kojoj je Uma Thurman umalo teško nastradala na setu njegova filma, redatelj Quentin Tarantino našao se u središtu još jednog skandala.

Naime, pojavila se snimka njegova intervjua iz 2003. godine kad je gostovao u emisiji Howarda Sterna. Slavni redatelj tad je stao u obranu redatelja Romana Polanskog koji je optužen za silovanje 13-godišnje djevojčice Samanthe Gailey te zaključio da je "ona to sama htjela".

"On nije silovao 13-godišnjakinju", rekao je Tarantino. "Bio je to spolni odnos s maloljetnicom. To nije silovanje. Po meni, kad koristite riječ silovanje, govorite o nasilju, to je jedan od najstrašnijih zločina na svijetu. Ne možete samo tako koristiti riječ silovanje. To je kao da riječ rasizam koristite samo tako. Ne odnosi se na sve za što je ljudi koriste", rekao je.

Na to ga je suvoditelj Robin Quivers podsjetio da je Polanski optužen za davanje droge maloljetnoj Gailey "koja nije htjela seks s Polanskim", no Tarantino je postao još samouvjereniji u svojoj obrani Polanskog.

Tarantino: Ne, to nije bio slučaj. Ona je to željela i bila je u vezi s tipom...

Quivers: Imala je 13 godina!

Tarantino: I usput, mi govorimo o američkom moralu, ne europskom...

Stern: Čekaj malo. Ako se seksaš s 13-godišnjakinjom, a ti si odrastao muškarac, znaš da to što radiš nije u redu.

Quivers: ... I daješ joj alkohol i drogu...

Tarantino: Gledajte, njoj je to bilo ok.

Polanski je 1977. godine priznao krivnju za seks s 13-godišnjakinjom te odslužio 42 dana u zatvoru. 

Inače, Tarantino je u listopadu prošle godine priznao da je znao što zloglasni holivudski producent Harvey Weinstein radi glumicama. "Znao sam dovoljno da napravim više nego što sam napravio", rekao je tad.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.