Ovaj tip bogatim derištima s Instagrama naplaćuje 12.000 kn po fotki da ih objavi

Foto: Instagram

2012. GODINE tada 19-godišnji James Ison iz svog je stana u Oxfordu objavio fotografiju 15-godišnjeg Zacharyja Della, sina informatičkog milijardera Michaela Della, u očevom privatnom avionu na putu za Fiji. To je bila prva objava na profilu koji je kasnije postao jedan od najpopularnijih, ali ponekad i najozloglašenijih profila na Instagramu - Rich Kids of Instagram (RKOI).

Danas taj profil prate više od 372 tisuće ljudi, a mladi bogataši doslovce plaćaju kako bi se upravo njihova fotografija pojavila na njemu. 

Ison je te davne 2012. godine bio student zaljubljen u svijet bogatih i slavnih, piše Jessie Hewitson za The Times, a jedan od razloga bio je i to što je taj svijet bio potpuna suprotnost svijetu u kojem je on odrastao. Odrastao je uz samohranu majku, a bili su toliko siromašni da su dijelili krevet. 

No prva objava, ona Zacharyja Della, otvorila mu je put prema nečemu sasvim drugačijem. Danas izvori kažu da je Dellov otac bio veoma ljut kad je fotografija postala viralna. "Dell stariji je trošio oko tri milijuna dolara godišnje na privatno osiguranje za svoju obitelj, a njegova djeca su sve to potkopala objavama na društvenim mrežama", rekao je izvor za The Times. Fotografija je u međuvremenu uklonjena s profila RKOI.

Nakon što je Ison objavio još neke fotografije raskalašenog života djece bogataša, Isonu su se javila još dvojica Njujorčana koja su radila na sličnim projektima. Udružili su se i nastao je RKOI.

Profil je u kratkom vremenu postao toliko popularan da su se ubrzo pojavili i "spin-off" profili vezani uz određene države poput Rich Kids of Turkey ili Rich Kids of Dubai.

Danas Ison naplaćuje 2000 dolara (oko 12.000 kuna) za objavu na profilu RKOI, a profil je i njemu donio život "bogatog klinca s Instagrama". Bogatim klincima je pojavljivanje na tom profilu postalo statusni simbol.

Ipak, piše Hewitson za The Times, Ison je i dalje ostao skroman. Ne razmeće se, piše, bogatstvom te i dalje odbija objavljivati pretjerano raskalašene i neukusne fotografije koje mu svakodnevno nude za objavu. 

U međuvremenu se sprijateljio s nekim članovima svjetske zlatne mladeži što mu je omogućilo da ostvari kontakte za nove poslovne pothvate

Trenutno i Netflix pregovara o tome da napravi seriju Rich Kids of Instagram, no trenutno je sve u pregovorima, a detalji nisu poznati, piše The Times.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.