Ovo je postupak zbog kojeg ćete zavoljeti posjete zubaru

Foto: Press

JESTE li među onima koji su neodlučni kad je riječ o posjetu zubaru? Za sve one koji osjećaju strah od zubara, stomatološka poliklinika iz Zagreba, Štimac centar dentalne medicine, nudi zanimljivu opciju u borbi protiv straha od zubarske stolice. Svjesna sedacija omogućuje uklanjanje nelagode - smirujući vas istovremeno omogućuje stomatologu nesmetani rad. Uz to, vaš tretman kod zubara vam se čini znatno kraćim, što također doprinosi osjećaju ugode i sigurnosti.   

Što je svjesna sedacija?

Svjesna sedacija je postupak kojim vam se intravenski daje kombinacija lijekova koji opuštaju, smiruju, uklanjaju paniku, strah i osjećaj nelagode. Stanje je u potpunosti kontrolirano od strane anesteziologa i započinje oko deset minuta prije stomatoloških postupaka, te se nastavlja tijekom cijelog zahvata.

Sedacija briše sjećanja na sam zahvat

Sedacija se provodi pod nadzorom specijalista anesteziologa. Rad srca i pluća se ne remeti. Za vrijeme sedacije izgledate budno i svjesno, otvarate oči na poziv te odgovarate na postavljena pitanja, no niste svjesni tijeka vremena niti osjećate ikakav strah. Zvukovi vam ne smetaju, a nemate ni osjećaj nelagode. Nuspojava sedacije nema, djeluje odlično, i što je najbolje briše sjećanja, tako da se nećete sjećati zahvata iako ćete biti budni. Osjećaj pospanosti nestat će već oko 20 minuta nakon zahvata.

Uz manje dolazaka stomatologu do novog osmijeha

Velika je prednost svjesne sedacije što smanjuje broj posjeta stomatologu, jer vam omogućuje da pri jednom posjetu napravite više zahvata. Svjesna sedacija je uglavnom predviđena za veće, teže i dugotrajnije stomatološke zahvate (ugradnja implantata, operativni zahvati, vađenje zubi i sl.). pa je nećete dobiti za, primjerice, postavljanje plombe na zub. Srećom, u Štimac centru se anestezija daje i za najmanje tretmane, pa vam se tako više ni plomba ne stavlja ako nije osiguran ugodan boravak bez boli na zubarskoj stolici.

Moderna stomatologija je toliko uznapredovala da su zubarske bušilice gotovo nečujne, stolci i stručno osoblje puno pristupačniji, pa vaš posjet zubaru nećete više sanjati u ružnim snovima.

Pitajte doktore što je sve moguće za rješavanje vaše dentalne situacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.