Odbila plaćati visoku najamninu pa se preselila u špilju: "Za mene je to palača"

Screenshot: YouTube

ŽENA po imenu Lola živi u špilji, a na taj se potez odlučila jer je odbila plaćati visoku najamninu i stanarinu za stan, piše The Sun. 

Odlučila se na drastičan potez i u potpunosti promijenila život kako bi izbjegla visoke troškove. Lola živi u špilji na Tenerifima i nije jedina koja se toga dosjetila. Naime, Lola radi za dobrotvornu organizaciju Tenerife Horse Rescue, a u obližnjim špiljama živi i puno drugih volontera iz udruge.  

Život bez struje, vode i WC-a 

Lola je pokazala kako izgleda njezin neobičan dom i objasnila kako život u špilji ima mnogo prednosti. 

"Živjeti u špilji znači razbiti sve životne strukture koje imamo. Navikli smo plaćati visoku najamninu za male stanove u napučenim gradovima koji zapravo ne poboljšavaju naš stil života." 

Objasnila je kako se ona, kao i drugi volonteri, na ovaj način povezuje s prirodom. Odriču se životnih luksuza i udobnosti na koje su navikli, a u špiljama nemaju tekuću vodu ni struju, pa čak ni WC. 

Ipak, to ih ne sprječava da žive potpuno sretno te kažu kako im ovakav jednostavan način života omogućuje da se posvete "važnim stvarima u životu" i brizi oko životinja. 

"Za mene je to palača" 

I dok bi spavanje u špilji nekima predstavljalo noćnu moru, Lola smatra kako je to savršeno mjesto za život. 

"U svojoj špilji mogu mirno spavati i svako jutro se budim s dobrim osjećajem. Ne mislim da je život u špilji život u lošim uvjetima, to je samo prilagođavanje zgrade okolišu. To je savršeno mjesto za život i za mene je to palača", otkrila je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.