Na Prokurativama premijerno izveden balet Gospođa Bovary

Foto: Nikola Brboleza / CROPIX

Na splitskim je Prokurativama u sklopu 70. Splitskog ljeta u petak navečer održana baletna premijera Gospođa Bovary prema motivima romana Gustava Flauberta.

Svijet Emme Bovary prožet je lažnim vijestima, lažnom ljepotom, lažnim odnosima, željom za odobravanjem i priznanjem te čežnjom za pažnjom često jednako banalnih i duhovno ispraznih ljudi, navodi se u kazališnoj knjižici.

"Emmina neiscrpna želja za ljubavlju i avanturama, njezina usamljenost, nepodnošljiva dosada i samodestruktivno ponašanje bile su ključne smjernice umjetničkog istraživanja Valentine Turcu, koja je stvorila uvjerljivu kazališnu atmosferu nove realnosti u kojoj se kultna književna junakinja bori s nesnosnim pritiscima društva. Strastvena i istovremeno potresna koreografska vizija Emmina unutarnjeg svijeta savršeno odgovara Chopinovoj glazbi, koju u trenutcima nadopunjuju djela Philipa Glassa", ističu u splitskom kazalištu.

Danas još jedna izvedba

Koreografiju i režiju potpisala je renomirana koreografkinja Valentina Turcu, u ulozi Emme Bovary nastupila je prvakinja splitskog Baleta Irina Čaban Bilandžić, dok je Charlesa Bovaryja utjelovio gostujući plesač velike međunarodne reputacije ​Tamás Darai. Na pozornici je bio i Danil Podhruško, Valerij Ljubenko, Eva Karpilovska, Leonardo Souza, Ajla Yusupzhanova, Jake Milston, Matea Milas, Igor Gluškov i ostali članovi ansambla Baleta HNK Split.

Sljedeća izvedba će biti danas i trajat će 90 minuta bez pauze.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.