Miran Kurspahić podigao oba srednja prsta na prosvjedu umjetnika: "Vrijedimo više"

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

MEĐU okupljenima na prosvjedu samostalnih umjetnika bio je i glumac Miran Kurspahić. On je tijekom obraćanja okupljenima u zrak podigao oba srednja prsta.

"Braćo i sestre, po koeficijentu neispravni. Lijepo vas je vidjeti okupljene u ovako malenom broju. Bojim se da, prije nego što mi započnemo vrednovati i cijeniti ono što radimo i značaj koji to ostavlja u društvu, teško je očekivati da će neki drugi, pogotovo ovi koji su nama s lijeva i desna, sa sjevera i juga (vlada i sabor). 0.8 je nehuman, 1.2 neprihvatljiv, a vrijedimo i više od 1.8., pogotovo jer se obraćamo onima koji su na krajnje neetičan način svoje plaće i mirovine podigli još više. Tražiti od njih povećanje koeficijenta nam je ispod časti, ali druge nam nema", rekao je pa izveo autorsku pjesmu Don’t Let It Go.

Na prosvjed je stigao s transparentom "Zemlja bez kulture, zemlja bez identiteta".

Predstavnici samostalnih umjetnika prosvjedovali su na Markovu trgu zatraživši podizanje koeficijenta obračuna osnovice za mirovine na 1.8, porast koeficijenata sukladno s rastom koeficijenata zaposlenih u javnim službama, kao i druge kompenzacijske mjere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.