Kao u crtićima: Policajce šokirao način na koji je tip ukrao ogrlicu iz izloga

Foto: Instagram

AUSTRALSKA policija u četvrtak je krenula u potragu za proćelavim provalnikom koji je za krađu skupocjene Versaceove ogrlice s lutke u jednoj draguljarnici u Melbourneu upotrijebio ribički štap.

Krađa se dogodila usred noći 24. veljače u ulici Little Collins u središtu Melbournea, rekla je glasnogovornica policije.

"Još uvijek smo u potrazi za osumnjičenim ... Ovo je vjerojatno prvi slučaj da je provalnik ukrao ogrlicu pomoću ribičkog štapa", rekla je.

Na snimci sigurnosnih kamera vidi se još uvijek nepoznati počinitelj kako ribičkim štapom 'peca' ogrlicu s lutke u izlogu trgovine. Policija vjeruje da je počinitelj najprije napravio rupu u staklu te potom kroz nju gurnuo štap za pecanje. 

Steven Adigrati, vlasnik trgovine nakitom Le Style, za australsku TV postaju ABC kazao je da je iznenađen "nevjerojatnom i odvažnom" krađom.

Dodao je kako lopov možda nije znao da je ogrlica sa zlatnim medaljonom na kojoj je glava Meduze relativno jeftina te da stoji oko 700 australskih dolara ili oko 3100 kuna. 

"Čini se da je lopov ogrlicu pecao oko 3 sata", objavila je policija. Proveo je 3 i pol sata pokušavajući se, uz pomoć dvaju ribičkih štapova, domoći ogrlice i na kraju je uspio, no za sobom je ostavio trag - udicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.