Istraživanje: Generacija Z se duplo više javno identificira kao gej nego milenijalci

Foto: Press

NOVO istraživanje tvrdi da se pripadnici generacije Z mnogo više identificiraju kao LGBTQ nego starije generacije. Više od 1 od 4 osobe generacije Z u SAD-u identificira se kao gej, biseksualna, transrodna ili queer osoba, piše u studiji Public Religion Research Institutea.

Istraživanje je pokazalo da se 28% pripadnika generacije Z, odraslih u dobi od 18 do 25 godina, identificiralo kao dio LGBTQ zajednice. Samo oko 10% svih odraslih, 16% milenijalaca, 7% generacije X, 4% baby boomera i 4% Tihe generacije identificira se kao LGBTQ.

Ista situacija s tinejdžerima

"Osim što su rasno i etnički najraznolikija generacija u povijesti naše nacije, odrasle osobe generacije Z također se identificiraju kao LGBTQ osobe mnogo više od starijih Amerikanaca. Oni dolaze na svoje u političkom, društvenom i kulturnom smislu", piše u izvješću.

Tinejdžeri generacije Z također se identificiraju kao LGBTQ u istoj mjeri, izvijestili su Centers for Disease Control and Prevention. Jedan od četiri srednjoškolca u Americi identificira se kao homoseksualac, biseksualac ili trenutno sumnja u svoju seksualnost, pokazuju podaci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.