Provjerili smo kupa li se tko na zagrebačkom Jarunu, sreli smo i Engleskinje

Foto: Index/Igor Kralj/PIXSELL

U ZAGREBU je u ponedjeljak bilo preko 30 Celzijevih stupnjeva, a mnogi su odlučili vruć dan iskoristiti za kupanje i sunčanje na Jarunu. Mnogima kojima su cijene na Jadranu preskupe, "bućkanje" u "zagrebačkom moru" je najjeftiniji način da se osvježe. Kupanje je besplatno, a na Jarunu se nalaze i plaže, brojni kafići, sportski sadržaj, natkrivene kućice za roštilj... Mi smo prošetali Jarunom i pogledali kako izgleda kupališna sezona na jezeru.

Pri ulasku na Jarun, koji je bio poluprazan, sreli smo muškarca i ženu koji su netom prije obavili svoje posljednje kupanje dana. 

"Jarun je prekrasno mjesto. Mi purgeri bi trebali uživati ovdje i dati srce i dušu da se to još bolje sredi. Sjećam se da je Jarun prije 15 godina bio krcat ljudima. Voda je super, prva liga. Da nije voda kako treba, već bi propala riba koja živi ovdje. Ići ću na more, ali mi je Jarun puno draži. More je more", rekao je Božo iz Zagreba. 

"To je more za one koji ne mogu na obalu"

"Često se kupamo u Jarunu. More je more, ali ovo je divota. Ja da sam iz Zagreba, stalno bi dolazila na jezero. To je more za one koji ne mogu na obalu", kazala je Alena, koja s Božom planira do Visa ovo ljeto. 

Zatekli smo i djevojku iz Engleske koja se kupala sa svojim prijateljicama u jezeru. Evo što nam je rekla. "Prvi put sam u Zagrebu i prvi put se kupam u Jarunu. Jako mi se sviđa, plivam i uživam. Voda je čista. Ići ćemo na more, i to u Split. Super je Jarun", rekla je Amy iz Engleske. 

Starija žena iz Zagreba uživala je na plaži pola dana. "Fino mi je u Zagrebu na Jarunu. Ljepše je od bazena. Ne mogu usporediti more s Jarunom, ali ovo je za Zagreb super. Topla je voda, baš je dobra. Kasnije idem u Crikvenicu", dodala je Renata iz Zagreba. 

Da bi kupanje prošlo bez problema, brinu se spasioci koji su sve nadgledali.

Većina ljudi se sunčala na obali. Naišli smo na nekoliko štandova sa sladoledom koji su radili. Kafići su također radili, ali su uglavnom bili poluprazni. Otvoren je bio i jedan fast food objekt. 

Kakvoća vode

Inače, prije manje od dva tjedna na Facebooku je Zagrebačka ustanova Upravljanje sportskim objektima (USO) objavila da je voda na svim plažama Jaruna izvrsne kakvoće. Provedeno je ispitivanje kakvoće vode, a USO je objavio podatke Gradskog ureda za zdravstvo zaključno s 15. srpnja.

Na nekoliko plaža se može kupati - Otok Univerzijada, Otok Trešnjevka, Malo jezero, Veliko Jezero te Otok Veslača. Na plažama nije zabilježeno prisustvo cijanobakterija, nema niti izvanrednih onečišćenja. 

JEZERO JARUN ⛱️☀️ ➡️PLAŽA VELIKO JEZERO - uređena s utvrđenim granicama, šljunčana ​Broj točaka uzorkovanja:...

Objavljuje Upravljanje sportskim objektimaČetvrtak, 18. srpnja 2024.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.