Jason Momoa sve je popularniji. Evo zašto je zasjenio gotovo sve akcijske heroje

Foto: Profimedia

GLUMAC Jason Momoa jedan je od najpopularnijih seks-simbola na svijetu. Ima vojsku obožavatelja, a osim izgledom, svako malo oduševi ih svojim riječima i djelima. Prema Morgan Sloss, novinarki BuzzFeeda, ovo su neki od razloga zbog kojih je glumac toliko obožavan. 

Pravi je melem za oči

Morgan tvrdi da je Jason odličan glumac i da ima zaraznu karizmu. Uz to je i prezgodan. Samo pogledajte fotografiju. Trebamo li još išta reći?

Stoji iza svojih uvjerenja

Godine 2019. neprestano je letio na Havaje kako bi se pridružio prosvjednicima koji su se borili protiv izgradnje golemog teleskopa na vrhu planine Mauna Kea. Havajci su se oštro protivili bušenju Mauna Kee jer to područje smatraju svetim tlom.

Emilia Clarke ga je nahvalila jer se brinuo za nju 

Tijekom epizode podcasta Armchair Expert Daxa Sheparda iz 2019. glumica Emilia Clarke ispričala je da se Jason pobrinuo da se dobro osjeća dok je snimala gole scene u Igri prijestolja. "Bio je tako ljubazan i pažljiv i brinuo se o meni kao ljudskom biću", rekla je glumica. 

Brine se o svojoj obitelji

Jason je sjajan otac dvoje djece koje dijeli s Lisom Bonet: 14-godišnje Lole Iolane i 13-godišnje Nakoa-Wolf Manakauape Namakaehe. "Moja djeca su moje najveće umjetničko djelo. Oni su već mnogo pametniji i mnogo bolji od mene. Prelijepo je to. Želim da odrastu u dobre ljude", rekao je Jason u intervjuu 2017. godine za Men's Health.

Šali se na svoj račun

Morgan dalje piše da Jason ima sjajan smisao za humor i da se ne boji ismijavati samog sebe. To je pokazao u reklami Super Bowla iz 2020. kada je sa sebe "skinuo" kosu i trbušnjake.

Želi ukoniti plastiku iz oceana

Jason radi na zaštiti okoliša, a trenutno je u misiji uklanjanja plastike iz oceana. Osnovao je tvrtku Mananalu, koja vodu puni u aluminijske boce koje se može reciklirati, a ne u plastiku.

Godine 2019. obratio se UN-u kao predstavnik svih otočnih država rekavši: "Oceani su u lošem stanju. Cijeli morski ekosustavi nestaju zagrijavanjem mora. I dok se otpad svijeta ulijeva u naše vode, suočavamo se s razornom krizom plastičnog onečišćenja... Promjena ne može doći 2050., ni 2030., pa čak ni 2025. Promjena mora doći danas."

Obrijao je bradu kako bi podigao svijest o plastici

Čak je 2019. obrijao svoj zaštitni znak bradu kako bi podigao svijest o plastici za jednokratnu upotrebu.

Ne zamara se tuđim mišljenjima

Ne shvaća sebe previše ozbiljno niti dopušta da ga drugi ljudi sputavaju. Internet ga je 2019. sprdao zbog "dad bodyja". Kad ga je novinar upitao jesu li ga uvrijedili trolovi, samo se našalio: "Reci TMZ-u da ću ti uskoro pokazati 'dad body'."

Ispričao je zašto ima ožiljak na obrvi

Tijekom intervjua 2011. za Access Hollywood otkrio je mučnu priču iza svojih poznatih obrva. "Tip mi je razbio čašu od pola litre u lice. Imao sam više od 140 šavova na licu. To mi je pomoglo u dobivanju opakih uloga. Dlake mi na tom mjestu više ne rastu", kazao je. 

Uveseljava druge

Prošle godine Dwayne "The Rock" Johnson objavio je na Instagramu sliku svoje kćeri Tie s figuricom Aquamana na njezin treći rođendan. Navodno je zamolila svog tatu da nacrta sliku superheroja kako bi je mogla uokviriti za zid. Jason je poslao video i čestitao Tiji rođendan! Obećao je njoj i njezinoj sestri Jasmine neke darove i pozvao obitelj na druženje na plaži.

Svestran je - voli penjanje i svira više instrumenata

Jako je talentiran. Ne samo da zna glumiti već je i glazbenik. Svira gitaru, bas, mandolinu, ukulele... On je i strastveni penjač. "Penjanje mi je uvijek pomagalo i inspiriralo me. Izuzetno je teško penjati se ako si velik. Ali ja sam imao tu strast cijeli život. Volim penjanje", rekao je za Men's Health. 

Uvijek je džentlmen

Morgan piše da je Jason, unatoč razvodu od Lise Bonet nakon 16 godina, ostao džentlmen. Kad su počele kružiti glasine da se par možda ponovno spojio, jednostavno je rekao za Access Hollywood: "Nismo ponovno zajedno. Mi smo obitelj. Imamo dvoje prekrasne djece."

Njegova tetovaža ima značenje

Jason ima gomilu tetovaža. Jedna prikazuje zube morskog psa, što je posveta njegovoj aumakui. Za domoroce na Havajima aumakua je predak koji se vraća u drugačijem obliku, često kao životinja, kako bi zaštitio svoje potomke. Duh čuvar Jasonove obitelji je morski pas. "Ova tetovaža trebala bi ukloniti tamu iz mog srca i unijeti svjetlo", rekao je na novozelandskom sajmu Armageddon Expo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.