Generacija Z ruši stereotipe: Samo polovica isključivo privlačna suprotnom spolu

Foto: Shutterstock

Nova studija pokazuje da samo polovica pripadnika Generacije Z kaže da ih privlači isključivo suprotni spol, što ukazuje na značajne generacijske razlike kada je riječ o seksualnoj privlačnosti. Anketu koju su proveli LGBTQ+ dobrotvorna organizacija Stonewall i Ipsos otkrila je da dva od pet (40 posto) ispitanika Generacije Z identificiraju privlačnost prema istom spolu, dok 53 posto njih izvještava da su isključivo privučeni ljudima suprotnog spola.

Za usporedbu, više od tri četvrtine (77 posto) pripadnika baby boom generacije kaže da ih privlači isključivo suprotni spol.

Sve više panseksualaca

Izvješće također otkriva da se više pripadnika Generacije Z identificira kao biseksualci ili panseksualci (14 posto) nego kao gay (dva posto) ili lezbijke (tri posto).

Međutim, kroz sve dobne skupine, samo dvije trećine (66 posto) opisuje sebe kao osobe koje su isključivo privučene suprotnom spolu.

Podaci također pokazuju da se dva posto Britanaca identificira kao aseksualci ili "ace", što znači da ne doživljavaju seksualnu privlačnost, iako se još uvijek mogu osjećati romantično privučeni.

Podaci, koji otkrivaju znatno veću seksualnu raznolikost mlađih generacija u usporedbi s njihovim prethodnicima, prikupljeni su iz tri jedinstvene ankete koje obuhvaćaju više od 6.000 Britanaca.

Za potrebe ove studije, Generacija Z definirana je kao osobe trenutno u dobi od 16 do 26 godina; milenijalci su definirani kao oni u dobi od 27 do 42 godine; Generacija X definirana je kao oni u dobi od 43 do 56 godina, dok su baby boomeri oni u dobi od 56 do 75 godina.

Generacija Z i kulturni rast

"Nancy Kelley, izvršna direktorica Stonewalla, kaže: "Ovo revolucionarno novo izvješće pokazuje da su naši životi kao LGBTQ+ osobe vidljiviji i povezaniji s našim prijateljima i obiteljima. Također je nevjerojatno vidjeti da mlađe generacije više nisu uplašene biti svoje i imaju podržavajuće obiteljsko i društveno okruženje u kojem mogu napredovati."

"Ova duboka promjena u našem identitetu i orijentaciji ukazuje na to da je ideja o 'kulturnom ratu' koja se često spominje u dijelovima medija pogrešna konstrukcija uska segmenta društva koji je izvan dodira - i ne želi prihvatiti - realnost naših raznolikih, međusobno povezanih zajednica."

Vijest dolazi u trenutku kada su zločini iz mržnje usmjereni prema transrodnoj populaciji porasli za 56 posto u godini dana, dok je broj ukupnih prekršaja dosegnuo rekordnu razinu u Engleskoj i Walesu.

U izvješću koje je objavilo Ministarstvo unutarnjih poslova, prekršaji motivirani rasom činili su najveći udio ukupno, slijede oni motivirani seksualnom orijentacijom, invaliditetom, religijom i transrodnom identiteto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.