Fuliranje se preselilo iz Zagreba na more, pogledajte kako izgleda

Foto: Luka Šangulin/Index

NAKON sedam uspješnih izdanja u Zagrebu Fuliranje se preselilo na more. Prvog dana kolovoza u Garden Resortu u Tisnom započelo je Fuliranje na moru, verzija popularnog festivala koja uključuje luftiće i peraje umjesto rukavica i kapa.

Prva večer, na kojoj su svirali Detour, Damir Urban i Darko Rundek, u resortu je okupila sve željne dobre glazbe, ali i ukusnih jela. Dok su posjetitelji tijekom dana istraživali ponudu na food courtu, od 21 sat većina se prebacila ispred pozornice. Urban ih je zagrijao za tulum, a Rundek je oko 1 sat u noći atmosferu dignuo do usijanja.

"Krema hrvatskih izvođača je u Tisnom, to me veseli. To je osvježenje za domaću publiku, a nadam se da će se ljudi opustiti i uživati u hrani, moru, glazbi", rekao je načelnik Tisnog Ivan Klarin, dodavši da je općina poklonila mještanima karte za festival. 

One jesu dnevne, no svakog dana mještani mogu uzeti nove, naglasio je Klarin.

Bivši producent grupe UB40 i pokretač poznatog Garden Festivala Nick Colgan otkrio je kako se Fuliranje preselilo u Tisno i postalo Fuliranje na moru.

"Nakon rada s ekipom iz Zagreba prošlog Božića došla nam je ideja da radimo nešto ovdje. Želja nam je uključiti u ovo lokalnu sredinu i lokalne ljude posvuda", istaknuo je.

Prvog i drugog dana Fuliranja na moru na meniju su specijaliteti lokalnih konoba, kao što su focaccia konobe Opat, arancini konobe Boba te skradinski rižot chefa Ante Pižića. Trećeg dana dolaze predstavnici restorana Prova, a četvrtog konobe Tereža. Sva četiri dana tu su azijska kuhinja, hamburgeri, vege delicije, roštilji i salate Marka Palfija, chefa Gardena.

Festival će trajati do 4. kolovoza, a planiran je nastup još devet bendova i glazbenika među kojima su Parni valjak, Massimo, Goran Bare & Majke, Psihomodo pop, BOA II, Vojko V, Pavel, Kuzma & Shaka Zulu i Ljetno kino. Na glazbenom meniju su svakog dana čak tri koncerta, uz nastupe DJ-a te mladih uličnih svirača Nine Bajsić, Luje Parežanina, Filipa Runjića i Vida Adama Hribara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.