Forbes nahvalio hrvatski otok: "Odlični restorani, idealan za posjetitelje s jahtama"

Foto: Zvonimir Barisin/Igor Soban/PIXSELL

Ugledni časopis Forbes izdvojio je četiri europska otoka koja vrijedi posjetiti u 2024. godini.

"U Europi postoji više od 2000 naseljenih otoka (ne računajući europske zemlje koje su zapravo veliki otoci, poput Ujedinjenog Kraljevstva i Islanda). Iako su Santorini, Sardinija, Ibiza i Mykonos često posjećeni otoci, postoji puno drugih koje vrijedi posjetiti", piše Forbes.

Hrvatski otok prvi na popisu

Prvi na listi našao se Hvar.

"Hvar je zauzeo deveto mjesto na dodjeli nagrada CNTraveler Readers’ Choice 2023. za najbolji europski otok. Ovaj otok je najbolja opcija za one koji žele pronaći ponešto od svega - tu su odlični restorani i noćni život idealan za glamurozne posjetitelje s jahtama, toplice i wellness centri za one željne opuštanja, a oni introvertniji mogu istraživati rustikalne vinograde i polja lavande na malenom otoku", piše u članku.

"Na Hvar se može stići katamaranom ili trajektom iz Splita, Dubrovnika i drugih gradova na obali. Najbolje vrijeme za posjet je između svibnja i lipnja ili rujna i listopada kada je vrijeme toplo i sunčano, a gužve manje nego na vrhuncu ljetne sezone u srpnju i kolovozu", dodaju.

Nakon Hvara Forbes je na listu stavio Vanjske Hebride (otočje u Ujedinjenom Kraljevstvu), Stromboli (otok u Italiji) i Heimaey (otok na Islandu).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.