Fanovi konačno dočekali: Arctic Monkeys u srpnju na Prokurativama!

JEDAN od najboljih novijih britanskih bendova, genijalni Arctic Monkeys nastupit će po prvi puta u Hrvatskoj, i to na splitskim Prokurativama, 7. srpnja. Bend je dosad izdao dva vrlo uspješna albuma čime su zaslužili cijeli niz uglednih glazbenih nagrada, između ostalih, deset NME, pet BRIT i po jednu Mercury i Ivor Novello nagradu. Njihov debitantski album "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" najbrže je rasprodani debitantski album u britanskoj glazbenoj povijesti, a prema uglednom britanskom magazinu "New Musical Express“ isti je peti najbolji britanski album svih vremena.

Arctic Monkeys osnovani su 2002. godine u Sheffieldu, a popularnu četvorku čine pjevač i gitarist Alex Turner, gitarist Jamie Cook, bubnjar Matt Helders i basist Nick O `Malley. Počinju nastupati i snimati demo snimke te ih dijeliti svojim obožavateljima koji ih potom nazaustavljivo šire Internetom. Nakon puštanja demo snimki popularnost im naglo raste, a počinju privlačiti i značajnu pažnju medija. Poznati su kao jedan od prvih sastava koji je stekao popularnost uvelike zahvaljujući Internetu.

Britanske zvijezde će na svom premijernom nastupu u Hrvatskoj predstaviti brojne hitove sa svoja dva megauspješna i višestruko nagrađivana albuma, a organizatori najavljuju i neke nove pjesme s tek zasad najavljenog albuma.

V.V.
Foto: InMusic festival
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.