Dvije tenisačice na OI-ju su kćeri multimilijardera. Natječe se i zet Billa Gatesa

Foto: EPA

Osim talenta i napornih treninga, odricanja i predanog rada, nekim sportašima put do Olimpijskih igara olakšala je i podrška očeva multimilijardera. U Parizu je dvoje takvih natjecatelja, Emma Navarro i Jessica Pegula, dok se Nayel Nassar može pohvaliti time što mu je Bill Gates svekar.

Emma Navarro

Emma Navarro, američka tenisačica, rođena je 2001. godine. Otac joj je Ben Navarro, čije se bogatstvo procjenjuje na 1.5 milijardi dolara. Poznat je kao filantrop i vlasnik Sherman Financial Group kompanije, koja posjeduje Credit One Bank. Osim toga, uložio je preko 350 milijuna dolara u brojne nekretnine u Južnoj Karolini, prema pisanju Forbesa, a 2022. godine njegova kompanija kupila je Western and Southern Open u Cincinnatiju, treći najveći teniski turnir u SAD-u.

Ove godine Emma je dospjela u fokus svjetskih sportskih medija kada je u četvrtfinalu Wimbledona pobijedila Coco Gauff, drugu najbolju tenisačicu WTA liste.

Jessica Pegula

I druga nasljednica multimilijardera na ovogodišnjim Olimpijskim igrama također se bavi tenisom. Jessica Pegula može se pohvaliti time da je jedno vrijeme držala treće mjesto na WTA ljestvici.

Rođena je 1994. u Buffalu i kći je Terryja Pegule, koji je izgradio svoje bogatstvo u naftnoj i plinskoj industriji, a danas se najviše ponosi vlasništvom nad NFL momčadi Buffalo Billsima.

Nayel Nassar

Bill Gates će imati za koga navijati u Parizu, jer njegov zet Nayel Nassar nastupa u preponskom jahanju. Nayelu će ovo biti drugi nastup na Igrama, nakon što je u Tokiju završio 24. na natjecanju.

Supruga mu je Jennifer Gates Nassar, najstarije dijete iz braka Billa Gatesa i Melinde French Gates, s kojom vodi nekolicinu luksuznih posjeda za jahanje na Floridi, pod nazivom Evergate Stables. Zaručili su se 2020. godine.

Samostvoreni milijarder - LeBron James

Na ovom natjecanju će se naći najmanje jedan samostvoreni milijarder. LeBron James, čije se bogatstvo procjenjuje na 1.2 milijarde dolara prema Forbesu, postaje najbogatiji natjecatelj - barem zasad, pišu strani mediji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.