Dubioza 2023. godinu završava duplim iznenađenjem za fanove

Foto: Press

Za kraj 2023. godine, u kojoj je obilježila 20 godina rada, Dubioza Kolektiv donosi još jedan vinilni duo. Od danas se u prodaji nalaze Happy Machine i Pjesmice za djecu i odrasle.

Album Happy Machine uslijedio je nakon uspješnog Apsurdistana. Na albumu se nalazi niz suradnji s velikim međunarodnim imenima kao što su Manu Chao (Red Carpet), Benji Webbe (Riot Fire), La Pegatina (Hay Libertad) i sicilijanski trubački virtuoz Roy Paci (obrada klasika 24000 Baci), a posebno se istaknuo stari prijatelj benda Dzambo Agusev u hitu Boom. 

Pjesmice za djecu i odrasle

Pjesmice za djecu i odrasle poslale su svoju prethodnicu u obliku singla Himna generacije, jednog od najvećih regionalnih hitova 2017. godine i njihovog drugog najpopularnijeg spota na YouTubeu s više od 23 milijuna pregleda. Nakon Himne bend je još jednom iznenadio fanove duetom, i to s Dinom Dvornikom u pjesmi Treba mi zraka.

Ideja o ovoj suradnji rodila se kada se bend susreo sa svojim dugogodišnjim prijateljem Harisom Čustovićem. Haris je započeo raditi na pjesmi s Dinom, koju, nažalost, nisu uspjeli završiti, i predložio je Dubiozi da je dovrše. Zajedno su je producirali i iako donosi drugačiji zvuk od njihovog uobičajenog, ipak je ostala u stilu Dubioze. 

Veliku rođendansku godinu Dubioza će zatvoriti novogodišnjim nastupom u Rovinju. 2024. bend će započeti velikom turnejom po Australiji i premijerno po Novom Zelandu, koja će trajati od 9. do 30. ožujka, a u sklopu nje će odsvirati jedanaest koncerata. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.