Domaćica se prodaje od 1957. godine. Koje pakiranje popularnih keksa vam je najdraže?

Foto: Press

PREMINUO je Petar Tutavac, tvorac popularnih keksa Domaćica i jedan od autora recepture Plazma keksa. Stvorio je brojne slastice, prvi u Jugoslaviji napravio je grisine i bio je prvi stručni majstor keksar u bivšoj državi.

Bez Petra Tutavca ne bi bilo ni Domaćice, keksa koji obožavaju mnoge generacije. Tutavac se 1949. prijavio na tečaj za keksara u Zagrebu koji je raspisala tvornica Kraš, gdje su on i još jedan polaznik izučili keksarski zanat. Nakon povratka iz vojske zaposlio se u Krašu, a njegov diplomski rad i prvijenac u konditorskoj industriji bila je Domaćica.

Ona je u Kraševom asortimanu od 1957. godine, kada je počela priča o brendu, dok podaci o recepturi sežu čak u dvadesete godine prošlog stoljeća. Keks je kasnije doživio različite varijacije, ali osnova je ostala kakvu je zamislio Tutavac u svom diplomskom radu pedesetih godina prošlog stoljeća. Domaćica je godinama održavala imidž i snagu brenda, a tijekom godina mijenjala su se pakiranja. 

Koje pakiranje Domaćice je vama najdraže? Dajte glas svome favoritu.

Domaćica je s vremenom ponudila široku paletu okusa koji su u kratkom vremenu postajali hitovi - uz klasičnu, Domaćicu original, od 2010. uvedeno je još pet različitih okusa: Bijela Domaćica, Domaćica integral, Domaćica tamna, Domaćica s Dorina mliječnom čokoladom i Domaćica kokos.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.