Dobra hrana danju, tulumi noću: Snimili smo što se događa na morskom Fuliranju

Foto: Luka Šangulin/Index, Sandro Sklepić, Ivan Šardi

JEDAN od ljetnih festivala ove godine je Fuliranje na moru koje se iz Zagreba preselilo u Tisno. Osim lokacije, razlika je u tome što je u morskoj verziji ovog festivala naglasak stavljen na jaki glazbeni line-up umjesto na hranu. 

Pokazalo se to kao uspjeh već prve večeri kad su nastupi Detoura, Damira Urbana i Darka Rundeka unijeli živost u The Garden Resort. Iako nam je Urban priznao da misli da je većina posjetitelja došla zbog Rundeka, na njegovom je koncertu vladala najveća gužva, no zato je Rundek ekipu zadržao do 1 sat iza noći, čuvajući hitove za kraj.

Urban nam je priznao da danas više ne živi za festivale, već se okrenuo mirnijem životu.

"Sviram već dugi niz godina, preživio sam 30-ak razvratnih godina života, ovaj ostatak prepuštam drugima mlađima da otkriju što su to izlasci i pretjerivanja. Ako ne sviramo, uglavnom sam doma", rekao je.

Ljeto će provesti radno i s obitelji, a priznao nam je i omašku koja mu se dogodila.

"Uspio sam krivi kofer uzeti sa sobom na put, srećom nije od malog, posudio sam od organizatora kupaće.

Druge večeri Massimov koncert prekinula je oluja, a iako su kiša i vjetar snažno udarali po resortu, bio je popriličan broj onih koji su našli zaklon i ostali fulirati.

Svim posjetiteljima, koji su kupili ulaznicu za 2. kolovoza i posjeduju zelenu narukvicu za Fuliranje, zbog prekinutog koncerta organizator poklanja narukvice za subotu i nedjelju. Narukvice je moguće preuzeti na ulazu u The Garden Resort u subotu, 3. kolovoza. Oni koji nisu u mogućnosti doći na koncerte u subotu i nedjelju, mogu se javiti na e-mail adresu: info@meritum.group kako bi im organizatori vratili novac za ulaznice, isključivo uz predočenje dokaza o uplati.

Iako su glazbeni gosti zvijezde Fuliranja, to ne znači da je gastro ponuda imalo loša. Posjetitelje u Food Courtu očekuje čak četrdesetak delicija koje spravljaju vrhunski chefovi iz lokalnih restorana i konoba. Prvog i drugog dana Fuliranja na moru na meniju su specijaliteti lokalnih konoba, kao što su focaccia konobe Opat, arancini konobe Boba te skradinski rižot chefa Ante Pižića. Trećeg dana dolaze predstavnici restorana Prova, a četvrtog konobe Tereža. Sva četiri dana tu su azijska kuhinja, hamburgeri, vege delicije, roštilji i salate Marka Palfija, chefa Gardena.

Jedno od najprimjećenijih jela bio je odrezak morskog psa u salsi s majonezom od peršina.

"Ovo nam je bila idealna prilika da na Fuliranju, na kojem su domaći gosti, prezentiramo naše autohtono jelo na prihvatljiv način, da se može jesti rukom kao streetfood. Recimo dalmatinski povijesni streetfood", opisao nam je Vjeko Bašić, vlasnik konobe Boba koja ima Michelinovu preporuku.

Zagreb na Fuliranju predstavlja R'b'Food, o čijim se rebarcima također pričalo.

"Ovdje nam je sužen meni, prilagođen festivalu, pa tu imamo ribse, wingse, tortilje, račiće, hobotnicu slučajno nazvanu Octopussy, hahaha", ispričao nam je vlasnik Ivo Bartolić, priznavši da mu se na ovom festivalu jako sviđaju bendovi koji sviraju.

Chef Gardena Marko Palfi u Tisnom je šef food courta koji se poprilično namučio kad je orkanska bura odnijela gotovo sve netom prije početka Fuliranja na moru, a sažeo nam je što će još posjetitelji naći u ovom gastro krugu.

"Ima jedna kućica samo sa smoothiejima od voća, čaja i raznih bobica, tu je i veganska kućica, azijski streetfood te kućica s nezaobilaznim burgerima", ispričao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.