Djevojčica potrošila 38 tisuća kuna na videoigru: "Mislila je da to nije pravi novac"

Screenshot: Youtube

OTAC koji je svojoj 11-godišnjoj kćeri dopustio da iskoristi njegovu bankovnu karticu za kupovinu igrice od pet funti (nešto manje od 42 kune) šokirao se kad mu je stigao račun na nekoliko tisuća funti. 

72-godišnji Steve Cummings iz Velike Britanije mislio je da će njegova kći karticu iskoristiti za jednokratnu kupovinu, no pokazalo se da su s njegovog računa skinuli mnogo više novca. 

Naime, igra Roblox, koja je jako popularna među djecom, besplatna je za skidanje, no nudi kupovinu dodatnih mogućnosti za igrače, koje se naplaćuju. 

Za BBC je ispričao kako je djevojčica nehotično potrošila 4642 funte (38.712 kuna) na kupovinu u spomenutoj igri. 

"Ne razumijem se puno u tehnologiju, ali zbog situacije s koronavirusom prešao sam na internetsko bankarstvo. Kad sam se, mjesec dana kasnije, ulogirao, zaprepastio sam se kad sam vidio nekoliko stotina transakcija. Nisam znao o čemu se radi, mislio sam da sam opljačkan", ispričao je. 

Kad je shvatio da mu nedostaje 3500 funti (29,190 tisuća kuna), nazvao je banku i blokirao karticu, no nakon toga mu je skinuto još 1000 funti, koje su prebačene Robloxu. 

"Kći mi se jako uzrujala kad sam joj rekao koliko je potrošila. Mislila je da se radi o novcu iz Monopolyja, nije mislila da je to stvaran novac. Nije mi jasno kako te kompanije smiju navlačiti maloljetnike na ovakve igre, osobe koje su najranjivije", Kaže Cummings. 

Priznao je da nije čitao detalje uvjeta kad je odobrio kupovinu od pet funti u igrici, no kaže da je zgrožen što igra namijenjena djeci može imati uvjete koji im omogućuju da u nekoliko tjedana potroše nekoliko tisuća funti. 

"Nastojimo spriječiti neautorizirane kupovine, a roditeljima u ovakvim situacijama osiguramo povrat novca. Nastojimo poticati roditelje da provjere što plaćaju i spriječe da se informacije potrebne za kupovinu samo spreme na mobitelu", komentirali su iz Robloxa za BBC. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.