Slavni bend tuži bivšeg menadžera zbog duga i neodgovornosti, traži 14 milijuna funti

Foto: EPA

Bend Coldplay tuži bivšeg menadžera Davea Holmesa zbog duga i neodgovornosti tijekom njihove turneje Music Of The Spheres, a vijest dolazi nešto više od mjesec dana otkako ih je Holmes tužio zbog određenih detalja u ugovoru.

Popularni bend tvrdi da je njihov bivši menadžer uzeo dva kredita od Live Nationa bez njihovog znanja i napravio pogreške koje su ih koštale milijune. Sada Coldplay traži odštetu u vrijednosti od 14 milijuna funti. Bend navodi da je Holmes posudio 16.3 milijuna funti od promotora 2015. godine po kamatnoj stopi od 2.72 posto godišnje prije nego što je navodno uzeo drugi kredit od 8.1 milijuna funti 2018. godine po istoj kamatnoj stopi.

Članovi benda u svojoj tužbi koju su podnijeli Visokom sudu u Londonu istakli su da je Holmes iskoristio novac za razvoj svojih nekretnina u Kanadi. Ipak, u tužbi koju je Holmes ranije podnio navodi da bend snosi krivnju za pogreške vrijedne milijune funti na turneji Music Of The Spheres. No bend navodi da je Holmes kao menadžer imao krajnju odgovornost za turneju.

Na kraju, bend optužuje Holmesa da "u svakom trenutku nije adekvatno nadgledao i kontrolirao proračun turneje" te da bend, da je "postupao s razumnom pažnjom i vještinom u izvršavanju svojih obaveza", ne bi imao najmanje 17.5 milijuna funti dodatnih troškova.

Holmes je počeo raditi s Coldplayem 2005., a prošle godine se razišao s bendom. U svojoj prvotnoj tužbi tvrdio je da je pomogao organizirati snimanja i gudačke aranžmane za još neobjavljene deseti i jedanaesti album grupe, a bend mu je odbio platiti. On je sada dužan odgovoriti na protutužbu na sudu, a ako se dvije strane ne nagode, slučaj bi mogao završiti na suđenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.