CineStar dovodi IMAX tehnologiju u Hrvatsku

TVRTKA Blitz-CineStar danas je najavila otvaranje još jednog multipleksa s pet zvjezdica i velike IMAX projekcijske dvorane, prve takve dvorane u regiji. Kino će se nalaziti u Arena Centru, koji se još gradi, a bit će otvoreno u prosincu ove godine.

IMAX 3D tehnologija predstavlja najnovije dostignuće u filmskoj industriji. Garantira kristalnu sliku i laserski precizan zvuk, a kako kaže Larry O'Reilly, IMAXov izvršni potpredsjednik za razvoj kina, "teško ju je naučiti cijeniti onoliko koliko zaslužuje dokle god je ne isprobate". Radi se o najmodernijoj tehnologiji koja u kombinaciji s posebno dizajniranom kinodvoranom, naočalama i platnom od poda do stropa pruža osjećaj kao da je i sam gledatelj dio filma.

IMAX 3D je još korak dalje od obične trodimenzionalne tehnologije  

Kao što je početak digitalnog doba u filmskoj industriji označio prekretnicu, 3D tehnologija označila je jedan veliki pomak, a IMAX je otišao još jedan korak dalje. IMAX projekcijskih dvorana u 48 zemalja svijeta ima nešto više od 400, a jedna će se otvoriti u prosincu u Zagrebu. IMAX dvorana CineStara Arena imat će ukupni kapacitet od 502 sjedala, što će je učiniti jednom od najvećih IMAX dvorana u ovom dijelu Europe, a bit će opremljena digitalnim projektorima najnovije generacije koji omogućuju i do osam puta veću razlučivost slike. Dimenzije IMAX platna u CineStaru Arena su 24,3 x 13,7 metara, a platno je premazano srebrom kako bi se povećala količina svjetla koja se reflektira natrag u publiku.

"Kada gledate 3D film u kojem, na primjer, konj juri prema vama, činit će vam se da je konj izašao s platna. No, kada taj isti film gledate u IMAX 3D tehnologiji, imate osjećaj da je konj prošao tik pored vas, iznad vas. Potpuno je drugačiji i puno bolji osjećaj, boje su jače, kao i kontrasti", kaže O'Reilly.

IMAX surađuje sa svim velikim filmskim kućama, koje sve više svojih novih naslova izdaju u IMAX 3D tehnologiji. Tako je prošle godine u tom formatu izašlo 14 naslova. Njih će posjetitelji novog IMAX kina moći pogledati nakon otvorenja koje bi trebalo biti 1. prosinca.

Zlatno kino u Zagrebu - Golden Class luksuzne dvorane CineStara

U novom, trećem zagrebačkom CineStar multipleksu bit će napravljene i dvije ekskluzivne, Golden Class dvorane. "Mi novi multipleks zovemo ultimativnim kinom, bit će najluksuznije i tehnološki najopremljenije. Imat će 10 digitalnih kinodvorana, od kojih četiri za 3D projekciju. A posebno smo ponosni na prvo zlatno kino u Hrvatskoj i u regiji, Golden Class", rekao je Hrvoje Krstulović, član Uprave tvrtke Blitz-CineStar. Radi se o dvije luksuzne dvorane od po 40 sjedala u kojima gledatelji, osim u filmovima, uživaju i u potpuno intimnoj atmosferi. Već nakon dolaska u zlatno kino dočekat će vas osoba koja se posebno brine za vašu udobnost, otpratiti vas do fotelja te se, na zvuk zvonca kojim je iz kinodvorane možete pozvati, odazvati i donijeti vam piće ili hranu, što već poželite. Smještaj u dvoranama bit će vrlo ugodan, u filmu ćete uživati iz fotelja koje automatski možete namjestiti u položaj koji vam najviše odgovara, a jedini problem je taj što će film ipak jednom završiti.

"Golden Class dvorane su u stvari kino luksuz, ali luksuz koji si Hrvati mogu priuštiti", rekao je Hrvoje Krstulović. Za ulazak u luksuzno zlatno kino izdvojit ćete oko 90 kuna, a svu naručenu hranu ili piće platit ćete dodatno. Ulaznice za IMAX kino koštat će 50-ak kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.