Bila je najpoznatija žena hrvatskih naslovnica, a onda je stravično stradala

Foto/Screenshot: PressYouTube

NA DANAŠNJI dan prije šest godina u hrvatskim je medijima odjeknula vijest da je Dolores Lambaša teško ozlijeđena u prometnoj nesreći. Automobil kojim je upravljao njezin kolega Stojan Matavulj sletio je s autoceste, a glumica je hitno prevezena u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje je nakon nekoliko sati umrla.

Prijatelji, kolege i obožavatelji pokojne glumice nikada neće zaboraviti izjavu doktorice Branke Sabolić-Kormendy.

"Ja vam moram reći da je Dolores Lambaša umrla i praktički smo od prijema u bolnicu neprekidno vršili mjere reanimacije. Trauma je bila preteška, nespojiva sa životom", kazala je tada liječnica, a cijela Hrvatska ostala je u šoku.

U bolnicu u Slavonskom Brodu došao je Doloresin otac Đino po tijelo svoje kćeri, a Dolores je sahranjena u rodnom Šibeniku. 

Televizijska, filmska i kazališna glumica Dolores Lambaša rođena je u Šibeniku 29. ožujka 1981. godine. Mnogi gledatelji glumicu pamte po ulogama u serijama kao što su "Dobre namjere", "Ruža vjetrova", "Najbolje godine" i "Zakon ljubavi", a znaju je i mnogi ljubitelji kazališta koji su je mogli vidjeti u predstavi Zagrebačkog HNK, "Dom Bernarde Albe", gdje je glumila glavnu ulogu Adele.

Tu su i filmske uloge, a glumica je kao svoj najdraži film isticala "Vjerujem u anđele" Nikše Sviličića. Njena posljednja velika uloga bila je u seriji "Ruža vjetrova". Na naslovnicama su često završavale i priče o njezinim vezama s glumcima Ivom Gregurevićem i Franom Lasićem, ali i s poduzetnikom Josipom Radeljakom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.