Znate li gdje su najčišće plaže u Hrvatskoj? Stigli novi rezultati istraživanja

Foto: Shutterstock

REKLAME koje promiču domaći turizam uvijek spominju kulturnu baštinu i ljepotu prirode, kao i čistoću mora, što je danas službeno potvrđeno. Ministarstvo zaštite okoliša i prirode je danas objavilo podatke koje je skupljalo od 15. svibnja do 30. rujna 2012.. 

Sudeći prema brojkama, čak 98,03 plaža je pogodno za kupanje, a samo 0,77% je nezadovoljavajuće, što Hrvatsku čini trećom zemljom u Europi po kakvoći mora.

U ispitivanje je ušlo 779 plaža, a zanimljivo je spomenuti da je najbolji rezultat ostvaren u Ličko-senjskoj županiji gdje su svi uzorci zadovoljavajući, dok je s 88% najgore prošla Dubrovačko-neretvanska županija.

"Morski okoliš je dragocjena baština koju moramo zaštititi i očuvati. Hrvatska je svjesna važnosti praćenja stanja morskog okoliša i jedna je od prvih zemalja Sredozemlja koja ga sustavno provodi. Zbog njegove važne uloge u turizmu Hrvatskoj je očuvanje mora još veći izazov, stoga uz sustavno praćenje aktivno radimo na projektima koji će osigurati našem moru mjesto u samom vrhu po kvaliteti" - izjavio je ministar Zmajlović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.