Preživio četiri mjeseca u Andama, ali nije se izgubio nego je bježao zbog teških optužbi?

Screenshot: SkyNews

PRIČA o četveromjesečnom preživljavanju 58-godišnjeg Urugvajca u Andama koja je jučer obišla svijet, dobila je neočekivani nastavak.

Naime, iako je prvotno javljeno kako se Raul Fernando Gomez Circunegui izgubio u planinama gdje su ga dehidriranog pronašli argentinski meteorolozi na mjerenju visina snijega, AFP piše da je on ustvari bježao od policije jer je optužen za pedofiliju. Čileanske vlasti zatražile su od Argentine njegovo izručivanje uz tvrdnje da je povezivan sa seksualnim zlostavljanjem osmogodišnjaka u Santiagu.

Prvotno je optužen 22. travnja, zabranjujući mu pristup žrtvi i napuštanje Čilea. Nalog za uhićenje izdan je 17. srpnja kad se nije pojavio na saslušanju u sudnici. "Vjerujemo da je napustio Čile preko nedozvoljenog graničnog prijelaza s obzirom na to da je policija obaviještena o njegovoj zabrani napuštanja zemlje", u službenoj izjavi za medije napisao je javni tužitelj. U njoj stoji i da je Gomez Circunegui napustio Urugvaj na motociklu u travnju kako bi prisustvovao okupljanju bikera u zapadnom argentinskom gradu Mendozi. Nakon toga zaputio se u Santiago gdje je izvršio zločin.

Pod optužbama krenuo je put grada Petorce, 170 kilometara sjeverno od Santiaga te potom pješice napustio Čile. Nakon što je hodao 200 kilometara izgubio se u zimi na planini, tvrde njegovi rođaci. Izgubio je kontakt s obitelji kad mu je mobitel ostao bez baterije na planinskom prijelazu između Argentine i Čilea. Njegov je nestanak prijavljen 11. svibnja.

Podsjetimo, Gomez Circunegui u četiri mjeseca preživljavanja izgubio je 20 kilograma, a kad je pronađen bio je dehidriran. Trenutno je u bolnici na intenzivnoj njezi. Liječnik koji ga je pregledao bio je iznenađen njegovom izdržljivošću: "On je pacijent s visokim tlakom, bio je pušač i evidentni su znakovi neuhranjenosti. Ali bit će u redu, pustit ćemo ga iz bolnice za nekoliko dana", zaključio je. Njegovo je preživljavanje proglašeno čudesnim: "Prava je istina da je ovo čudo. Još uvijek ne možemo vjerovati. Pitao sam ga je li vjernik. Rekao mi je da nije bio, ali da sad jest", ispričao je guverner San Juana Jose Luis Gioja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.