Najteži oproštaj od prijatelja: Policajac napisao pismo nakon što je bio prisiljen uspavati svog psa

Foto: Facebook/Massachusetts State Police

POLICAJAC Christopher Coscia dirnuo je korisnike interneta dirljivim pismom upućenim svom pokojnom psu Danteu, piše Metro.

Coscia je na Facebook stranici savezne policije u Massachusettsu objavio otvoreno pismo napisano prije nego je Dantea odveo na uspavljivanje.

Sa svojim vjernim psom i suradnikom proveo je devet godina. Dante je u svojoj "policijskoj" karijeri pomogao pronaći kilograme kokaina i heroina, a zaslužan je i za pronalazak osumnjičenika za ubojstvo.

"Dantea je najbolje opisati kao psa za jednu osobu. Koliko god mu je bilo teško zbližiti se s drugim ljudima, našu vezu ništa nije moglo pokolebati.Svako jutro skočio bi na mene, omotao svoje šape oko mog struka, dobio svoj jutarnji pozdrav, pohitao uz stepenice i otvorio vrata kako bi krenuli na posao", opisao je Coscia svoje dane s Danteom.

Nedavno je obolio od plućne hipertenzije, počeo je dobivati napade i krvariti. Coscia je shvatio kako mora okončati njegove muke i uspavati ga.

"Došao je dan kada ga moram odvesti veterinaru na ono neizbježno. Nakon više od dvije tisuće naših zajedničkih vožnji, pas koji nedavno nije imao snage da izađe u dvorište sada uspravno sjedi u svom autu na svojoj posljednoj vožnji. Sjedim ovdje pišući ovu osmrtnicu na parkiralištu, dvije milje dalje od našeg posljednjeg odredišta. Ovo pišem iz srca, suze su mi u očima i cure niz lice. Dante sjedi uspravno i gleda me dok pišem o njemu, svako malo gurne glavu kroz kavez i  uvjerava me da će sve biti u redu", napisao je shrvani Coscia.

"Jučer je bio rođendan moje žene. Nisam joj to želio napraviti, nisam želio da se sjeća svog rođendana kao dana kada smo uspavali Dantea, to bi joj zauvijek tjeralo suze na oči. Ovako kao i meni sada dok ovo pišem, kada svaka nova misao i sjećanje na mog partnera, svaki paragraf donosi novu bol", zaključio je na kraju pisma.

Pismo u cijelosti možete pročitati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.