Iranski reper naljutio muslimanske vođe pjesmom, nude 100.000 dolara za njegov život



IRANSKI reper Shahin Najafi koji trenutačno živi u Njemačkoj, svojom novom pjesmom naljutio je iranske duhovne vođe te je zbog toga osuđen na  smrt fetvom, tumače tamošnji mediji.

Fetva je pravna odluka ili zakonska izjava koju u islamu izdaje pravnik, a do nje dolazi na zahtjev osobe ili suca. Ona se odnosi samo na pitanja koja nisu izričito definirana u Kur'anu.

Naime, Shahin Najafi kojeg još nazivaju i "iranskim Eminemom", u svojoj pjesmi "Imam Naghi" pozvao je šijitskog imama Ali an-Akija da se vrati iz mrtvih i promijeni stanje u njegovoj rodnoj zemlji, a osim sarkastičnih stihova, muslimanske vjerske vođe naljutio je i spot u kojem je kupola džamije zamijenjena za dojku s koje se vijori zastava u duginim bojama.

Zbog svega toga je iranska vjerska stranica Shia-Online raspisala tjeralicu u kojoj nudi 100.000 dolara za njegov život. "Ako je netko vrijeđao ili se izrugivao s imamom Ali an-Akijem, to je blasfemija i Bog zna što je činiti", izjavio je ajatolah Safi-Golpayangi.

Shahin se trenutačno nalazi na tajnoj lokaciji u Njemačkoj i čuva ga policija. Za svoj život, kaže, ne strahuje već za živote svoje rodbine u Iranu. Tvrdi i kako smatra da svojom pjesmom nije nikog uvrijedio pa se ne namjerava niti ispričati, piše The Independent.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.