Hrvatska uvala službeno uvrštena među Najljepše uvale svijeta

Foto: DugiOtok.hr

NATURA JADERA, ustanova koja upravlja uvalom Sakarun na Dugom otoku, primila je službeno priznanje o uvrštavanju ovog jadranskog bisera među Najljepše uvale svijeta.

"Nakon što smo lani na 8. kongresu, a potom na zasjedanju Upravnog odbora u Parizu, a po provedenim kontrolama na osnovu prethodnog kandidiranja, primljeni u udrugu "Najljepših uvala svijeta", na upravo završenom kongresu u Kambodži odnosno Pnom Penu uručeno nam je i službeno priznanje i predstavljeni smo zajedno s kolegama iz Japana odnosno Mitscushime. Bilo je veliko zadovoljstvo i čast vidjeti gdje među zastavama 30-tak istaknutih zemalja svijeta vijori i hrvatska trobojnica. Mislim da je riječ o prepoznavanju našeg truda da na održiv i društveno koristan način upravljamo tim prirodnim bogatstvom. Također potvrda ljepote Hrvatske i Jadrana koja kroz popularizaciju unutar asocijacije, a koja se trudi razvijati maksimalno suradničke odnose s uglednim institucijama poput UNESCO-a, velika su reklama. Konačno vjerujem da mogu doprinijeti slici o Hrvatskoj i našem turizmu, posebno našem kraju", ispričao je Mirko Đinđić, ravnatelj ustanove za Zadarski list.

Akcija za uvrštenje Sakaruna u "Najljepše uvale svijeta" počela je još pred tri godine. Sa Sakarunom je na popisu 38 drugih uvala iz 30 različitih zemalja.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.