Gary Oldman ispričao se zbog "antisemitističkog" intervjua

Foto: Press

NAKON što je intervju koji je dao za Playboy izazvao lavinu negativnih reakcija, Gary Oldman odlučio se javno ispričati zbog izjava koje su neki mediji okarakterizirali kao antisemitizam.

Iako je glumac u pravilu govorio o tome koliko ga smeta licemjerje i usiljena politička korektnost, mnogi su njegove izjave doživjeli drukčije.

U svakom slučaju, Oldman je odlučio izgladiti situaciju pismom ADL-u (Anti-Defamation League) koji su ga, između ostalih, kritizirali zbog stavova iznesenih u intervjuu.

"Draga gospodo iz ADL-a, duboko se ispričavam zbog komentara iznesenih u mom nedavnom intervjuu za Playboy, a koje bi mogle uvrijediti Židove.

Nakon što sam ih vidio na papiru, postalo mi je jasno koliko su neosjetljive i na koji bi način mogle doprinijeti promicanju pogrešnih stereotipa. Svaki takav doprinos je neprihvatljiv. Da su me tijekom intervjua zamolili da elaboriram, istaknuo bih da sam upravo pročitao knjigu o Židovima i Hollywoodu, 'An Empire of Their Own: How the Jews invented Hollywood'. Cijela industrija, pa i ja sam, mnogo dugujemo njihovom doprinosu.

Nadam se da ćete prihvatiti moju iskrenu ispriku i primiti na znanje da imam goleme simpatije za židove, a posebno za one u mom životu. Židovi, koji su proganjani kroz povijest, prvi su čuli božji glas i zasigurno su izabrani narod.

Završio bih pismo sa 'Shalom Aleichem', ali s obzirom na okolnosti, možda sam izgubio pravo koristiti tu frazu pa ću vam svima zaželjeti mir - Gary Oldman", stoji u glumčevoj izjavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.