Zagrebački ZOO slavi 98. rođendan. Pripremili su zanimljiv program za posjetitelje

Foto: Press

ZOOLOŠKI vrt Grada Zagreba u subotu, 17. lipnja, slavi svoj 98. rođendan. Tim povodom za posjetitelje organiziraju edukativno-zabavni program od 11 do 17 sati s naglaskom na suvremene zadaće zooloških vrtova: zaštitu prirode, istraživanje životinjskog svijeta i edukaciju građana.

U edukativnim kutcima i radionicama posjetitelji će moći doznati na koji se način djelatnici Vrta brinu o životinjama koje u njemu žive. Među zanimljivim su temama timarenje životinja, njihova prehrana i obogaćivanje njihova životnog prostora, priopćeno je.

Kroz edukativnu igru najmlađi će posjetitelji upoznati način na koji zoološki vrtovi rade na očuvanju ugroženih vrsta životinja. Kraj košnice na Labuđem otoku koju je ZOO-u darovala Slovenija održat će se predavanje o pčelama medaricama i važnosti oprašivača za biološku raznolikost.

Dječje predstave, sportske aktivnosti, umjetničke radionice...

Na glavnoj šetnici umjetnik Boris Lukša prolaznike će zabavljati glazbenim nastupima svojeg lutka, a na Edukacijskom trgu Teatar Gavran izvodit će se dječje predstave. U 12 će sati izvesti igrokaz Mudra sova i lukava lisica, a u 14 sati Zeko Eko traži mamu.

Rođendansko slavlje Zoološkog vrta Grada Zagreba ima i svoj sportski dio. Gibon Kent u 11 će sati predviđati pobjednika završnice Lige nacija, a GNK Dinamo će od 13 do 16 sati djecu pozivati na sportski poligon na Zebrinu trgu.

Predstavnici kluba u pratnji maskote Plavka djecu će upoznati s nogometnim treningom. Podučavat će ih, među ostalim, skokovima, promjenama smjera kretanja i zaobilaženju prepreka.

Djeca sklona likovnoj umjetnosti od 11 do 13 sati kraj Afričkog će se sela moći uključiti u kiparsku radionicu pod vodstvom djelatnika Gliptoteke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.