Grad Zagreb za vikend organizira veliku šetnju za građane i njihove ljubimce

Foto: Pixabay

GRAD Zagreb i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec ovog vikenda organiziraju akciju Uz psa do zdravlja.

Riječ je o velikoj šetnji vlasnika i njihovih pasa koja će se ove subote održati na zagrebačkom Jarunu, s početkom u 10 sati ujutro.

"Akcija Uz psa do zdravlja organizira se na Jarunu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Cilj te šetnje je podići svijest javnosti o pozitivnom utjecaju pasa na psihofizičko zdravlje njihovih vlasnika. Psi, među ostalim, svoje ljude potiču na kretanje te druženje s drugim vlasnicima pasa", poručuju organizatori.

Na događaju su dobrodošli svi psi, no važno je napomenuti da psi moraju biti čipirani i cijepljeni. Čipove će očitavati komunalni redari, koji će pritom educirati građane o važnosti mikročipiranja.

"Središnje mjesto akcije je veliki šator na livadi kraj ulice Hrgovići, tj. u blizini glavnog ulaza u Rekreacijsko-sportski centar Jarun", pišu organizatori.

"Tamo obitelji s djecom očekuju edukativne i kreativne aktivnosti vezane uz odgovoran odnos ljudi prema kućnim ljubimcima. Poseban naglasak stavit će se na dobrobiti boravka sa psima na otvorenom", dodaju.

Građani će također imati priliku upoznati dumovačke njuškice koje još uvijek čekaju udomitelje.

Svi vlasnici koji žele sudjelovati u šetnji trebaju se prijaviti na informativnom štandu koji će se nalaziti u šatoru. Sponzor akcije Eukanuba uručit će im simbolični dar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.