Kornjača koja je nestala prije godinu dana pronađena samo kilometar od svoje kuće

Foto: 123rf

ODBJEGLA kornjača vraćena je kući nakon što je pronađena samo jedan kilometar od svog imanja.

Maxi je preskočio ogradu kako bi pobjegao iz svog ograđenog prostora, ali njegov je pokušaj bijega konačno zaustavljen nakon što su ga šetači pasa primijetili usred polja Wiltshire.

Susie Thomas i Linda Rogers naišle su na 14-godišnju kornjaču šetajući pse, taman na vrijeme, jer se Maxiju približavao traktor.

Nakon što su ga pronašle, odvele su ga kući i na Facebooku pitale kome nedostaje kornjača.

"Obavezno smo zatražili od mogućih vlasnika da prvo opišu svoju kornjaču i pošalju slike kako bismo bili sigurni da ćemo je definitivno dati pravom vlasniku - bili smo oprezni da ne bi ljudi tvrdili da je njihova kornjača". kazala je Susie.

Nakon trodnevne potrage pronašli su vlasnika Ruaidhrija Jukesa koji živi samo jedan kilometar od polja u mjestu Coombe Bissett, u Wiltsu, gdje je pronađen Maxi. Hermannova kornjača - koja se mogla razlikovati po prepoznatljivom čipu na ljusci blizu glave - nestala je prošlog kolovoza.

Gospodin Jukes rekao je da ne zna kako mu je kornjača pobjegla dok se nalazila u vanjskom ograđenom prostoru.

Dodao je da stvarno nije mogao vjerovati kad je gospođica Thomas stupila u kontakt kako bi rekla da je njegova kornjača pronađena jer je odustao od nade da će je pronaći.

"Prije je znao pobjeći i  dugo mu se gubio trag. Dakle, u početku sam bio uvjeren da bi se mogao vratiti. Ali u osnovi sam odustao jer ga nije dugo bilo. Ali on je pronađen i vratio se kući - to je ludo", kazao je vlasnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.