U Splitu se uskoro otvara potencijalno jedna od ozbiljnijih ćevabdžinica na Balkanu

Foto: Pixabay

NAKON 27 godina mukotrpnog rada po restoranima diljem Europe, hrvatski chef Duje Pisac odlučio je s partnerom Joškom Škokićem u Splitu otvoriti ćevabdžinicu koja će se zvati “Chevap by Duje Pisac”.

"Steak od mljevenog mesa"

Prije nego što se vratio u Split, iz čije okolice potječe, chef Duje Pisac je počeo surađivati s Joškom Škokićem, s kojim je prije nekog vremena započeo posao aukcijske prodaje mesa.

Pisac se u Teksasu školovao za stručnjaka za steakove, a ranije ove godine je na aukciji prodao kilogram odležanog rib eye steaka po cijeni od 5200 eura. Recepturu za ćevape je razvijao punih sedam godina i ima posebnu proceduru u pripremi smjese, pečenju i posluživanju.

Za svoje ćevape kaže da su steak od mljevenog mesa, a recept ne bi podijelio ni za 200 tisuća eura. Ono što se zna je da će somun nabavljati iz Vakufa, kajmak iz Travnika, a ajvar iz Makedonije. Otvorenje se očekuje sredinom studenog, a prema komentarima onih koji su ove ćevape imali priliku probati, radi se o zaista vrhunskoj deliciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.