Tikvice na ovaj način još niste probali, a recept uspijeva i najvećim amaterima

Foto: Selma Omerbegović

PITA S tikvicama jedno je od onih jednostavnih, a neodoljivih jela koja obožavamo pripremati ljeti. Lagana, sočna i puna okusa, idealna je za ljetne dane kada su tikvice u sezoni, a možete ju napraviti za doručak, večeru ili međuobrok. Recepta za ovakvu pitu ima puno, a mi smo pronašli jedan odličan od naše čitateljice.

"Pita s tikvicama - lagana, sočna i savršena za ove ljetne dane", napisala je naša čitateljica Selma Omerbegović pa u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila i recept za svoju pitu u koju je, osim tikvica, još dodala i glavicu luka i crvenu papriku.

Potrebni sastojci

Za ovu pitu trebat će vam:

  • tikvice
  • luk
  • crvena paprika
  • glatko brašno
  • sol
  • kukuruzno brašno
  • jaje
  • voda
  • palenta
  • ulje.

Kako se priprema

Tikvice najprije operite, a zatim im odrežite krajeve i naribajte ih na tanke kriške. Prebacite ih u zdjelu. Glavicu luka sitno nasjeckajte i dodajte u zdjelu s tikvicama. Isto napravite i s crvenom paprikom - nasjeckajte ju na kockice i dodajte tikvicama. U zdjelu s povrćem dodajte brašno i žličicu soli, koje ste prethodno sjedinili u manjoj zdjelici. Dodajte i kukuruzno brašno, jaje i vodu. Sve to zajedno dobro sjedinite.

Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje i u nju ravnomjerno rasporedite smjesu. Pospite palentom te dodajte malo ulja i žličicu soli. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva otprilike 35 minuta. Gotovu pitu prvo ohladite, a zatim narežite i poslužite. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.