Novi lokal na meniju ima samo jednu slasticu u raznim okusima. Posjetili smo ga

Foto: Hana Kajari/Index

U POSLJEDNJIH godinu do dvije američki keksi doživljavaju pravi procvat u Hrvatskoj - možemo ih pronaći u raznim pekarnicama i slastičarnicama, pa čak i u specijaliziranim lokalima koji u ponudi imaju samo ovu jednu slasticu.

Sada je otvoren još jedan takav lokal koji u ponudi ima samo velike američke kekse, i to u 10 okusa, a nalazi se na adresi Papova 2 u zagrebačkom kvartu Knežija. Ime lokala je Keks Point, a iza cijele priče stoji 24-godišnja studentica koja je u svijet keksa ušla sasvim spontano.

Cijeli Zagreb poludio za američkim keksima

"Moje ime je Marija, trenutno i dalje studiram, ali što se tiče slastičarstva, samouka sam", kaže s osmijehom. Sve je krenulo kada je na internetu vidjela viralni Lotus keks. Odlučila ga je napraviti, a kad su prijatelji poludjeli za njim, shvatila je da bi ovo moglo prerasti u nešto više.

Želja za otvaranjem rodila se prošlog ljeta i bilo je potrebno gotovo godinu dana da se sve ovo realizira, kaže nam Marija, a njezin Keks Point već u prvim danima bilježi ogroman interes.

"Ovakvo otvaranje nisam mogla ni zamisliti, mislim da i dalje nisam svjesna koliko nas je ljudi posjetilo. Svaki dan nadmašuje moja očekivanja i trebalo je vremena da se prilagodim na toliku potražnju, ali iz dana u dan se trudim i učim kako popratiti sve", iskreno priznaje Marija.

Samo jedan proizvod, ali u deset varijacija

U ponudi je trenutno deset okusa keksa - svaki drugačiji, svaki pažljivo osmišljen, s bogatim punjenjima, komadićima čokolada i orašastih plodova. Trenutni favorit kupaca je Bueno keks: mekan iznutra, hrskav izvana, punjen mliječnom Lino Ladom, s komadićima bijele i mliječne čokolade i prženim lješnjacima.

Od 3 do 3,30 eura za jedan keks

Cijene se kreću od 3 do 3,30 eura. Nutella klasik, Carrot cake i Choco koštaju 3 eura, Red Velvet 3,10 eura, kao i Oreo, Bueno i Lotus, a nešto skuplji su Pistacija i bijela čokolada, koji košta 3,20 eura te Dubai za 3,30 eura.

U ovom trenutku fokus je na tome da svaki keks bude savršeno ispečen, vizualno privlačan i bogatog okusa - i zaista jest tako. Keksi su veliki i veći od klasičnih američkih keksa na kakve smo navikli. Izvana su hrskavi, iznutra meki, s bogatim punjenjem, iako su možda mrvicu preslatki pa će vam jedan biti i više nego dovoljan.

Za kraj, Marija ima savjet za sve koji se žele okušati u pečenju kod kuće. "Savjet za najbolje kekse bi bio da recept uvijek prilagodite sebi - ne morate ga se striktno držati, igrajte se sa sastojcima i na taj način ćete sigurno dobiti kekse koji su po vašem ukusu najbolji", otkriva Marija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.