Nedjeljni ručak kojemu se uvijek rado vraćamo, a ne oduzima previše vremena

Foto: Shutterstock

JEDAN od najpoznatijih specijaliteta s mljevenim mesom na našim prostorima, uz ćufte i sarmu, svakako su i faširanci, fini mesni popečci sočnog i punog okusa kojima nitko ne može odoljeti. Najčešće se prže na ulju, no danas donosimo recept za faširance iz pećnice za koje vam ne treba toliko ulja, a i jednostavniji su za pripremu.

Većinu posla "odradit" će pećnica pa dok se oni peku, vi se možete baciti na pripremu priloga ili deserta, a kada su gotovi, poslužiti ih možete uz prilog po želji. U nastavku donosimo jednostavan recept.

Potrebni sastojci

Za ovo će vam jelo biti potrebno:

  • miješano mljeveno meso
  • crveni luk
  • češnjak
  • jaje
  • mljevena crvena paprika
  • krušne mrvice
  • maslinovo ulje
  • ostali začini po izboru.

Kako ga pripremiti

Prvo napravite smjesu za faširance. Zamijesite meso, jaje, sitno sjeckani luk, krušne mrvice i crvenu papriku. Posolite i popaprite i eventualno dodajte neke druge začine po izboru. Ostavite da smjesa odstoji desetak minuta i oblikujte manje faširance.

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa poredajte faširance. Ukupno 2 do 3 žlice ulja rasporedite po faširancima da se bolje zapeku. Pecite oko 35 minuta i jednom do dvaput ih okrenite tijekom pečenja.

Faširance poslužite uz prilog po izboru (najbolje se slažu uz pire krumpir ili krpice sa zeljem), a cijeli recept za ovu verziju faširanaca pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.