KISELI KUPUS vrlo je ljekovit i odličan za imunitet, a jela s kiselim kupusom sinonim su za zimu i nema tko ih ne voli. Od sarme do sekeli gulaša, postoji toliko jela s kiselim kupusom koja ćemo kroz sljedeća dva mjeseca pripremati, a u nastavku smo izdvojili neka nama najdraža.
1. Sarma
Kakvi bi bili zimski mjeseci bez sarme? Sarma je jelo od miješanog mljevenog mesa i riže umotane u list kiselog kupusa ili vinove loze. Ostatak kiselog kupusa potrebno je narezati i poslagati na dno lonca, na njega staviti sarmu i dodati komade pancete, a zatim zaliti vodom ili temeljcem, dodati začine i krčkati na laganoj vatri. Cijeli recept je ovdje.
2. Kiseli kupus sa suhim mesom
Kiseli kupus s mesom je tradicionalno ličko jelo koje se priprema u zimsko vrijeme. Potrebna su vam samo dva glavna sastojka - kiseli kupus i dobar komad suhog mesa kao što su rebarca, šunka ili slanina. Jelo se kuha oko dva i pol sata na laganoj vatri i poslužuje uz kuhani krumpir. Cijeli recept je ovdje.
3. Tjestenina s kiselim kupusom
Ovdje pronađite recept za tradicionalno hrvatsko jelo - tjesteninu s kiselim kupusom. Trebat će vam samo šest sastojaka (plus začini), a cijela priprema ovog jela ne može biti jednostavnija.
4. Sekeli gulaš
Ovo je jedno od tradicionalnih mađarskih jela koje se udomaćilo i kod nas. Ako ste ljubitelj kiselog kupusa, dosta vam je sarme, a ovo jelo još niste probali – vrijeme je. Cijeli recept možete pronaći ovdje.
5. Sarma iz pećnice
S tradicionalnim receptima poput onoga za sarmu ne treba se previše igrati, ali morate isprobati sarmu na malo drugačiji način - iz pećnice. Cijeli recept pronađite ovdje.
6. Palačinke od kiselog kupusa i krumpira
Palačinke ili popečci od krumpira s dodatkom kiselog kupusa jedno su naizgled neobično, ali ukusno jelo koje morate probati. Cijeli recept je ovdje.