Jedan puno jeftiniji sastojak može odlično zamijeniti skupi krem sir u cheesecakeu

Foto: Shutterstock

CHEESECAKE je jedna od onih jednostavnih, a omiljenih slastica. Ljeto je pravo vrijeme za njega, jer osim što osvježava, može uključivati razno voće. Koje jedva čekamo uklopiti u slastice. Zato je važno imati jedan, osnovni recept za stvarno dobru cheesecake bazu, koju onda po želji možete obogaćivati.

Inače, mnogi misle kako je krem sir nezaobilazan sastojak, a u količini koja je potrebna za cheesecake - to i nije tako jeftino. No ovaj recept dokazuje kako običan svježi sir također radi savršenu kremu. Spremite ga jer radit ćete ga još puno puta, a sigurni smo kako je to "taj" recept za slavni kolač.

Potrebni sastojci

Podloga:

  • petit keksi
  • maslac

Krema od sira:

  • svježi sir
  • jaja
  • šećer
  • rum

Preljev od vrhnja:

  • kiselo vrhnje
  • šećer

Kako se priprema

Usitnite kekse i pomiješajte ih s otopljenim maslacem, zatim tu smjesu utisnite u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite podlogu nekoliko minuta. U međuvremenu pomiješajte svježi sir sa šećerom, jajima i rumom dok ne dobijete glatku smjesu. Izlijte kremu preko podloge i pecite.

Kad je kolač pečen, pomiješajte kiselo vrhnje sa šećerom i rasporedite preko vrućeg kolača, pa vratite u ugašenu pećnicu na još desetak minuta. Ohladite prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku – idealno preko noći.

Detaljan recept s točnim mjerama nalazi se ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.