Jedan jeftin sastojak Martha Stewart uvijek ima u kuhinji i dodaje u svako jelo

Foto: Shutterstock

MARTHA Stewart jedna je od najutjecajnijih figura u svijetu kulinarstva i domaćinstva. Desetljećima oblikuje standarde kuhanja, posluživanja i uređenja doma, a kroz svoje knjige i televizijske emisije približila je visoku gastronomiju široj publici, pokazujući da se vrhunski obroci mogu pripremiti i kod kuće.

Iako je često povezujemo s luksuzom i sofisticiranošću, postoji jedan sasvim pristupačan sastojak u njezinoj kuhinji koji koristi za jela koja priprema, a to je kocka za juhu koju dodaje u sve - od juha do umaka. Čak i kada nema vremena napraviti temeljac od nule, Stewart često posegne za kockom za juhu.

"Pripremam puno finih velouté umaka, juha i pirea od svježeg povrća", otkrila je Stewart u intervjuu za Delish. "Povrtnu kocku koristim kako bih dodala dodatnu dubinu okusa. U mojoj se obitelji koristi godinama i godinama", dodala je.

Otkrila je i da koristi goveđu kocku prilikom pečenja rebarca ili kuhanja beef bourguignona, poznatog francuskog jela. "Koristim je štedljivo, ali učinkovito - i mislim da zaista djeluje", rekla je i dodala da na taj način pojača okus svakom jelu.

Kako koristiti kocku za juhu u kulinarstvu?

Kocka za juhu vrlo je praktičan i svestran sastojak koji se može koristiti na brojne načine u kuhanju. Kada vam treba nešto toplo i brzo, samo otopite kocku u vrućoj vodi, dodajte rezance ili povrće i imate brzinsku juhu, no kocka za juhu puno je svestranija od toga.

Možete je koristiti za pripremu temeljca - samo je otopite u vrućoj vodi i koristite kao osnovu za juhe, variva i umake. Osim toga, ako pripremate rižu ili tjesteninu, možete ih kuhati u vodi s dodatkom kocke kako biste im dali više okusa.

Otopljena kocka može poslužiti kao aromatična baza za mariniranje mesa, ribe ili povrća, a može se usitniti ili rastopiti i koristiti kao začin prilikom pečenja ili pirjanja povrća. Općenito, u većini jela kocka temeljca pojačava okus bez potrebe za dodavanjem soli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.