Steve Martin sa 76 izgleda sjajno zahvaljujući režimu kojem raste popularnost

Foto: Profimedia

STEVE Martin desetljećima je omiljeni glumac. Mnoge generacije obožavaju njegov humor i šarm. Iako već ima 76, Martin ne prestaje zabavljati publiku. Nedavno se pojavio na premijeri serije Murders in the Building i oduševio izgledom. Mnogi su se zapitali što čini da bi tako izgledao u kasnim sedamdesetima. A odgovor je neočekivan - slavni glumac je vegetarijanac.

Jednom prilikom na Twitteru je objavio fotografiju male porcije celera i čipsa, koja mu je servirana tijekom leta avionom.

"Ovo je ono što zrakoplovne kompanije misle da jedu vegetarijanci", napisao je tada.

Šalu na stranu, vegetarijanstvo ima pozitivne strane. Za početak, povoljno djeluje na cjelokupno zdravlje. Prema istraživanju predstavljenom na Europskom kongresu o pretilosti, sudionici studije koji su jeli isključivo vegetarijansku hranu pokazali su značajno niže razine 13 biomarkera, bioloških molekula koje istraživači koriste za mjerenje znakova stanja ili bolesti. Neki biomarkeri uključivali su ukupni kolesterol i LDL (loš) kolesterol, kao i apolipoprotein A i apolipoprotein B (oba povezana s kardiovaskularnim bolestima). Ostali markeri bili su povezani s funkcijom jetre, bubrezima i stanicama raka.

Prehrana bogata rižom, cjelovitim žitaricama, orašastim plodovima i sjemenkama može pomoći u prevenciji kardiovaskularnih bolesti. S druge strane, konzumiranje mesa s visokim udjelom zasićenih masti može imati negativne učinke na srce. Kada se pretjerano konzumira, prerađeno i crveno meso mogu doprinijeti upali. To može dovesti do oštećenja stanica koje mogu dovesti do raka i drugih bolesti.

Odricanje od mesa može vam pomoći i da skinete nekoliko kilograma, ali izbacivanjem mesa iz prehrane odričete se velikog izvora proteina. Srećom, postoji mnogo ukusnih recepata za unos proteina bez mesa.

Budući da vegetarijanske opcije postaju sve popularnije u industriji brze hrane i restoranima, promjena neće biti tako teška kao što možda mislite ako se odlučite na taj put. Samo budite sigurni da unosite dovoljno hranjivih tvari i ponesite svoje grickalice kada putujete avionom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.