Najfit čovjek na svijetu kaže da je ovo najbolja vježba koja doprinosi zdravlju

Foto: Profimedia

MAT Fraser pet puta je bio proglašen Najfit čovjekom na svijetu. Pobijedio je na svakim CrossFit igrama od 2016. do 2020., a u veljači 2021. povukao se iz svijeta natjecanja. 

Sada je zauzetiji nego ikad. Ne samo da održava svoju kondiciju već i trenira elitne CrossFittere, uključujući prvaka 2021. Justina Medeirosa i nadolazeću zvijezdu Mala O’Briena, ali i pomaže običnim ljudima da dođu u formu putem svoje aplikacije za vježbanje HWPO Training.

HWPO je skraćenica za "naporan rad se isplati", što je Fraserova mantra. Iako CrossFit zahtijeva naporan rad u svim disciplinama, Fraser za Insider kaže da vjeruje da su čučnjevi presudni, bilo da želite postati čvršći ili jači, smršaviti ili izgraditi mišiće.

"Nemojte žuriti s teškim utezima i visokokvalificiranim pokretima. U početku može biti frustrirajuće kada vidite kako drugi rade sve te zabavne stvari, ali izgradnja čvrstih temelja isplatit će vam se u ostatku atletske karijere", kaže. 

Svima koji žele postati spremniji i zdraviji preporučuje svladavanje čučnjeva. Riječ je o složenom pokretu, što znači da angažira više mišićnih skupina. 

"Čučanj je jedan od najboljih pokreta koji će vas učiniti boljima i zdravijima", napominje. Ako znate pravilno napraviti čučanj, olakšat ćete si ustajanje iz stolca ili nošenje kutija, kaže. 

Fraser se više ne natječe, ali i dalje vježba šest dana u tjednu i više uživa u treninzima snage. 

"Stvarno uživam u ovom novom stilu treninga. U početku sam se borio da ostanem motiviran, ali moj naglasak je uvijek bio na općem zdravlju i kondiciji i tome da se dobro zabavim", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.